LLink vecht zich laatste dagen door

Een nieuwe aflevering uit de overlevingssoap van LLink. De idealistische omroep die op omvallen staat, stapt naar de rechter, omdat het Commissariaat voor de Media de miljoenensubsidie weer dreigt te stoppen. In haar doodstrijd heeft de LLink-directie namelijk 25.000 euro uit die snoeppot gehaald voor ledenwerfspotjes. En dat mag niet.

LLink is laaiend, want de reclame is naar eigen zeggen betaald met ledengeld, en niet van overheidssubsidie. Van die leden heeft de omroep er trouwens nog een kleine duizend nodig om voor woensdag aan de magische 150.000 te komen. Anders is het einde verhaal.

Intrigant en tegenpool Powned kondigde gisteren triomfantelijk aan dat het de grens van 50.000 leden voor de aspirantstatus wel heeft geslecht. GeenStijl raakt kennelijk wél de juiste snaar bij een doelgroep. Bij LLink is dat twijfelachtig. De omroep moet weliswaar drie keer zoveel leden binnenhalen, maar heeft al de tijd gehad zich te bewijzen. Tijd dus voor wat soulsearching bij LLink, mits woensdag het licht nog schijnt aan de LLoydstraat 5 in Rotterdam.

Lees ook:Groen.blog zegt na terechtwijzing: word LLINK
Lees ook:Wil LLink alleen vederlicht en lollig zijn?
Lees ook:Vette felicitatie voor LLINK, maar echte werk begint pas
Lees ook:Pieter Winsemius Nederlandse Al Gore tegen wil en dank
Lees ook:Dell ziet zichzelf als groene raaf in computerindustrie

15 reacties op “LLink vecht zich laatste dagen door

 1. Coen

  Intrigant en tegenpool Powned kondigde gisteren triomfantelijk aan dat het die grens wel heeft geslecht is niet juist.
  LLiNK moet immers 150.000 en PN slechts 50.000.
  Verder mopet LLiNK zich houden aan de reclamesencuur van de PO en PN niet.
  Het zijn de laatste stuiptrekkingen van het CvdM om te proberen gezag uit te stralen. Dit alleen maar in het voordeel van LLiNK die met gemak over de 150.000 heen gaat, mede door al deze aandacht.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Willem de Graaf

   Beste Coen,

   Je hebt gelijk, ik ben niet volledig geweest. Ik heb je opmerking alsnog verwerkt. Overigens, met jou hoop ik ook dat LLink het haalt. Maar ik denk echt dat ze hun eigen functioneren en programmakeuzes eens goed tegen het licht houden. Er is teveel mismanagement geweest en er zijn teveel nietszeggende programma’s gemaakt om echt een stevige plek in het omroepbestel te rechtvaardigen. Alleen lichtvoetig idealisme is niet genoeg.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Coen

    Beste Willem,
    Bedankt voor de aanpassing.
    Met name milieuridders vond ik super tof, alsook Rudy op 3FM.
    Verder wil ik opmerken dat ik van mening ben dat lichtvoetigheid iets anders is dan praktisch. Lichtvoetigheid koppel ik aan niet serieus. Praktisch koppel ik aan iets wat haalbaar is.
    Daarom ben ik ook voor praktisch idealisme, zoals verwoord door LLiNK. De som van klein maar veel is hoger dan de som van
    groot maar weinig. Iedereen dus een beetje groener zou ontzettend helpen.
    Aanrader: Boek Wijnand Duyvendak isbn 978-90-351-3361-7

    LLiNK moet blijven opdat we een betere aarde nalaten voor onze nazaten, en groen ook gewoon een mooie kleur is :-)

    MvrGr,
    Coen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Willem de Graaf

     Dank voor je reactie. Boek van Wijnand Duyvendak idd al gelezen. Best aardig. Hij schijnt trouwens binnenkort het gezicht te worden van een of andere nieuwe klimaatbeweging. Meer weet ik er niet van. Hoop dat het wat wordt.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Korreltje Zout

  Ik neem aan dat als LLink het toch wel haalt ze ogenblikkelijk Tanja Lubbers met haar riante ‘groene’ salaris de bons geven: wat een onprofessionele minkukel. Zoveel geld en dan toch in de rode cijferts raken, waarbij ze hun twee boegbeelden acuut moeten ontslaan. Ook die boete van €107.500 euri is een direct gevolg van mismanagement. De leden en de goede zaak zijn de dupe.

    /   Beantwoorden  / 
 3. erik

  @Korreltje zout.
  Hoeveel verdient ze dan? En hoeveel geld krijgt LLink per jaar van de publieke omroep om programma’s te maken???

    /   Beantwoorden  / 
  1. Willem de Graaf

   Een en ander is te vinden in de jaarrekening van LLink. De laatste op de site gaat over 2007. LLink had toen een budget van 6,7 miljoen euro, waarvan zes miljoen subsidie. De algemeen directeur – toen nog niet Tanja Lubbers – stond op de loonlijst voor 129.000 euro, inclusief pensioenpremies. Zie: http://tinyurl.com/c2jtn9

     /   Beantwoorden  / 
 4. Fzzz

  Nou, groenblog, niet zo pessimistisch. Je kunt ook zeggen dat LLiNK de laatste tijd een geweldige prestatie heeft geleverd. In korte tijd 30.000 leden bij elkaar sprokkelen is toch niet niks! En dat onder zeer beroerde omstandigheden: financiële crisis met een bewindvoerder, noodzakelijkerwijs vertrekkende presentatrices en dan ook nog eens zo’n diarreecampagne van die corpsballetjes van Powned…Ga d’r maar aan staan! LLiNK is er bijna, die paar groenblog-lezers die nog een lid zijn, moeten dat vandaag nog even doen: http://www.llink.nl

    /   Beantwoorden  / 
  1. Willem de Graaf

   Hi Fzzz (boeiende naam)
   De vlag gaat ook uit bij groen.blog als LLink het haalt! Al was het maar als broodnodig tegenwicht tegen Powned en Wakker NL. Maar ja, ik ben wel behoorlijk kritisch op het programmabeleid van LLink totnutoe. Misschien is het glas voor mij wel eerder halfleeg. Ik hoop wel dat LLink straks de kans krijgt om het helemaal te vullen.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Bastiaan

  “als broodnodig tegenwicht tegen Powned en Wakker NL”

  U weet de zaken aardig om te draaien. PowNED en Wakker Nederland zijn het broodnodige en ook enige tegenwicht tegen de gehele Publieke Omroep.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Coen

  8-uur journaal gemist vandaag? Kijkhttp://www.youtube.com/watch?v=ko3rBvGUW7M&feature=channel

  MvrGr,
  Coen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Willem de Graaf

   Kijk even bovenaan groen.blog. Vanmiddag als een van de eersten gemeld dat LLink de grens van 150.000 leden heeft gepasseerd.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Coen

    Voor wie het 8-uur journaal had gemist zucht…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Willem de Graaf

     Niet zo zuchten, joh. Dat LLink 150.000 – of 156.000 – leden heeft gehaald was vast niemand ontgaan.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.