Belle de bij zoemt op Twitter

Belle de bij is vandaag uitgevlogen op Twitter. Het web 2.0-insect van de Stichting Natuur en Milieu wil – héél modern – zoemend meer aandacht vestigen op de onderhand wanhopige situatie van bijen. De sterftecijfers van hele volken zijn de afgelopen zes jaar in Nederland verdubbeld, terwijl de insecten toch cruciaal zijn voor de natuur.

Onderzoekers aan de Universiteit van Utrecht maakten vorige week nog bekend dat ons toelatingsbeleid van insectenbestrijdingsmiddelen een slachting aanricht onder bijen. De wetenschappers hebben de oproep het gedaan het gif dat in andere Europese landen al lang verboden is, hier ook zo snel mogelijk in de ban te doen. Natuur en Milieu wil verder samen met de imkers afspraken Nederland ‘bijvriendelijker’ maken.

Lees ook:Landbouwgif richt slachting aan onder Hollandse bijen
Lees ook:De Teletoeter op de groene toer
Lees ook:Guerilla-onderzoek doet intrede bij fijnstofproeven
Lees ook:Poollanden stoffen oud reddingspact voor ijsbeer af
Lees ook:Nieuwe website CO2-opslag gortdroog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.