Daar isie weer, The Skeptical Environmentalist

The Skeptical Environmentalist, Bjørn Lomborg, laat weer even van zich horen. In een opiniestuk in The New York Timesberijdt hij zijn bekende stokpaardje: weg met het terugdringen van CO2-uitstoot en emissiehandelsystemen.

Die miljarden euro’s of dollars kunnen volgens hem beter worden gepompt in onderzoek naar schone energiebronnen. Helemaal mee eens, zegt groen.blog, als bedrijven de miljarden vrijwillig zouden steken in research naar wind, zon, biomassa en andere manieren om energie duurzaam op te wekken.

Die kans is echter niet al te groot. Vandaar dat het emissiehandelsysteem is verzonnen om ondernemingen te dwingen geld en tijd te steken in duurzame energie. Want hoe duurder het uitspugen van CO2 wordt, des interessanter wordt het om in duurzame bronnen te investeren.

Het middel is niet optimaal. Regeringen wentelen investeringen in duurzame energie zo deels af op het bedrijfsleven. Een dwangmiddel om staten te dwingen meer geld te steken in het ontwikkelen van groene energie zou ook welkom zijn. Maar uitgaan van de goede, vrije wil van bedrijven is helemaal een fictie. Trouwens, het meest interessante van de heer Lomborg is natuurlijk dat hij op zich zijn manier zorgen maakt om het broeikaseffect en een warm pleitbezorger is van groene energie.

Lees ook:In Amsterdam begint duurzame energie ergens op te lijken
Lees ook:Shell vindt schone energie veel te duur
Lees ook:Provincies hebben ineens groen bestaansrecht
Lees ook:PVV over klimaat: CO2? Daar groeien plantjes prima op
Lees ook:Cramer overwinnaar van crisispakket

Eén reactie op “Daar isie weer, The Skeptical Environmentalist

  1. Dirk

    Stuur dit bericht maar even aan hem door dan…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.