Supermarkten onderzoeken biologische plastic tasjes

Supermarkten lijken eindelijk het licht te zien door de brij van plastic tasjes. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), hun brancheclub, zou de plastic rotzooi waar we onze groente en fruit nu in moeten verpakken wel eens snel kunnen verdwijnen. Wageningen Universiteit onderzoekt of ze kunnen worden vervangen door biologisch afbreekbaar plastic, en het ziet er hoopvol uit.

Ierland, Australië, ja zelfs China, pakken plastic tasjes al hard aan, maar Nederland loopt daarbij nog altijd achter. Even was de hoop gevestigd op de verpakkingenbelasting, maar die biedt geen oplossing. De heffing op het plastic tasje is zo laag dat wij er niets van merken. Daarom gooit de supermarktbranche het nu zelf maar over de biologische boeg. Over ongeveer een maand moet duidelijk worden of we groente en fruit voortaan in tasjes van maïszetmeel doen.

Lees ook:Gratis plastic tasje heilig in Nederland
Lees ook:H&M gaat ecologisch met de voorjaarscollectie
Lees ook:Weg met biologisch, leve lekker organic voedsel
Lees ook:Oude wijn in nieuwe zak: Nederland faalt in duurzame energie
Lees ook:Cursus recyclen voor kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.