Shell: ‘In 2050 hoogstens 30 procent duurzaam’

Vertrekkend Shell-topman Jeroen van der Veer toont zich in een interview opnieuw negatief over de kansen voor de huidige generatie wind- en zonne-energie. In het bladvan het Amersfoortse ingenieursbureau DHV zegt hij dat duurzame energie zelfs bij een olieprijs van honderd dollar per vat nog niet rendabel is, en dat voorlopig ook niet wordt.

Alle visionaire bespiegelingen dat in 2050 de helft of meer van de energie duurzaam wordt opgewekt, verwijst hij ook naar het rijk der fabelen. Tegen die tijd is hoogstens 30 procent van de energie duurzaam, stelt van der Veer. Dat komt vooral, doordat de vraag naar energie onverminderd stijgt. Kortom, onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen blijft gigantisch. Kijk, dat is nog eens goed nieuws voor onze vrienden in het Midden-Oosten.

Van der Veer: ,,Het meest verstandige beleid is om vooral research en technologie-ontwikkeling te subsidiëren. En demonstratieprojecten te steunen. Zo doorlopen we sneller de leercurve.” Ondertussen gaat Shell niet investeren in onrendabele duurzame projecten, zegt hij. Maar dat had de Shell-topman al eerder verteld.

Lees ook:Shell-topman zegt op tv weer ‘njet’ tegen duurzame energie
Lees ook:Week van Shells groene ontmaskering
Lees ook:Shell vindt schone energie veel te duur
Lees ook:Eco-billboard op Times Square als statement
Lees ook:Daar isie weer, The Skeptical Environmentalist

Eén reactie op “Shell: ‘In 2050 hoogstens 30 procent duurzaam’

  1. Dirk

    Stiekem zitten ze al vuistdiep in de duurzame energie, alleen wachten ze op het moment om het te kapen. Lutsers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.