Shell vindt schone energie veel te duur

Er waren tijden dat Shell tenminste nog probeerde zich een groen imago aan te meten, hoewel die pogingen al misleidend waren. Maar vanaf vandaag doet de oliemaatschappij niet eens meer de moeite om aan green washing te doen. Shell voelt helemaal niets meer voor schone energie. De investeringen in zonne- en windenergie en waterstof gaan vrijwel naar nul. Alleen in biobrandstof wordt nog wat geld gestoken.

Volgens Shell levert schone energie te weinig geld op. De ontwikkelkosten wegen niet op tegen de baten. Zeker niet nu de olieprijs fors is gezakt. Behalve biobrandstof blijft het concern ook geld steken in CO2-opslag. Daar krijgt het tenminste vele miljoenen euro’s subsidies voor van de Europese Unie. En daarvoor zwaaien de deuren van het hoofdkantoor in Den Haag wel wijd open.

Lees ook:Week van Shells groene ontmaskering
Lees ook:Shell: ‘In 2050 hoogstens 30 procent duurzaam’
Lees ook:‘Opwarming aarde nadert fatale twee gradengrens’
Lees ook:Olie en boer Rudo hebben honger
Lees ook:Maffia ontdekt lucratieve bouw windparken

Eén reactie op “Shell vindt schone energie veel te duur

  1. Pieter

    Boycotten die hap.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.