Brandende zonnepanelen blussen bloedlink

Beste brandweerlieden, pas op voor zonnepanelen! Het doet groen.blog pijn om te schrijven, maar die mooie zonlichtslurpers kunnen levensgevaarlijk zijn als u lekker een fik staat te blussen. De Belgische zender VTM wijst ons er op. Als een huis in brand staat, blijven zonnepanelen namelijk stroom opladen. Ook al staat de hoofdschakelaar van de elektriciteit uit.

De kans op elektrocutie tijdens het blussen is weliswaar niet groot, maar toch. Een fijne gedachte is het niet als het risico van brandende zonnepanelen niet in uw gevarengeld is verwerkt.  De Belgische brandweer pleit daarom voor een waarschuwingsteken op zonnepanelen. De Duitsers willen naast de voordeur een soortgelijk teken. Tot het zo ver is, krijgen Belgische brandweerlieden extra instructie over het blussen van duurzame woningen.

Lees ook:Het groene goud van de oliebol
Lees ook:Miljoenen Australische dieren dood, behalve koala Sam
Lees ook:Vliegen zonder ramen en met zonnepanelen
Lees ook:Miss Atoom, with nuclear love from Russia
Lees ook:Verzekeringen zien brood in klimaatverandering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.