Meeste blije vis in schap van EM-TÉ

De winaar van dit jaar is: EM-TÉ. De supermarkt heeft volgens Greenpeace’ jaarlijkse ranglijst Maak schoon schap het meest duurzame visschap. Concurrent Golff staat op een tweede plek en Deen op nummer drie.

En de grootste grootgrutter? Appie Heijn stond vorig jaar al niet in de top drie en is nu verder weggezakt, van plek vijf naar plek acht. Opvallend, want AH laat zich graag voorstaan op zijn duurzame inkoopbeleid. Super de Boer, die zich ook graag een groen imago aanmeet staat op nummer vier.

Greenpeace is overigens niet ontevreden. De vis in de schappen wordt steeds duurzamer. Vorig jaar stonden nog tien supermarkten in het rood. Inmiddels zijn ook die opgeschoven naar oranje, wat betekent dat ze minder bedreigde en overbeviste soorten verkopen. Zwaardvis, marlijn en wijting liggen niet meer in het schap.

Kritiek is er ook genoeg. Niet alleen wordt er nog veel foute vis verkocht, ook moet de consument vaak gissen naar de herkomst en de vangstmethode. Zo staat op een tonijnsalade niet hoe en waar die vis is gevangen. Tonijnvisserij is berucht om de bijvangst van onder meer schildpadden en haaien. Dan nog even een blik werpen op het rechterrijtje van de ranglijst. Daar vinden we helemaal onderaan: COOP, Troefmarkt en Aldi.

Lees ook:Greenpeace legt elektronicareuzen langs groene meetlat
Lees ook:ASN Bank is beste verliezer
Lees ook:Duurzame energie strandt in goede bedoelingen
Lees ook:Bouw kolencentrales op de helling
Lees ook:Atoomstroom populair bij hoog opgeleide man

Eén reactie op “Meeste blije vis in schap van EM-TÉ

  1. Frank

    Ben zelf niet zo’n fan van Em Te

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.