Vleesindustrie zegt: ‘Vlees minder slecht voor klimaat’

De vleesindustrie komt in het geweer tegen alle infame beschuldigingen dat heerlijke kogelbiefstukjes en fijne gehaktballen een belangrijk deel van het broeikaseffect veroorzaken. De branche zegt: f*** de film Meat the Truth! Op hun clubsite Meat & Meal verwijzen ze naar nieuw Brits onderzoek die een heel nieuw licht op de klimaatzaak werpt.

Vlees – en dan met name koeien die methaan opboeren en uitschijten – zou niet voor dertien procent verantwoordelijk zijn voor het aantal broeikasgassen, maar slechts voor zes procent. Boeren en vleesverwerkers kunnen zich nog meer in hun handen wrijven, want volgens hetzelfde onderzoek is de vleesconsumptie in 2050 wereldwijd verdubbeld.

Dat komt vooral doordat Aziaten de geneugten van een balletje gehakt leren waarderen. In Europa en vooral Amerika – waar inwoners drie keer meer vlees eten van het wereldgemiddelde – is nog wel plek consumindering. De kans dat dat gaat lukken lijkt echter ook nihil. Wij Europeanen eten overigens twee keer zoveel vlees als gemiddeld.

Lees ook:‘Niet meer elke dag Bratwurst voor Duitsers’
Lees ook:Al Gore kroont zichzelf tot klimaatgod
Lees ook:CO2-vakantievoetafdruk in kaart gebracht
Lees ook:Go f****** easy on the meat royale
Lees ook:Groen Al Qaida-zomerkamp voor klimaatactivisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.