‘Vetzucht ramp voor het milieu’

Vetzakken zijn een ramp voor het klimaat. Groen.blog heeft dat niet verzonnen. Het oordeel komt van gerespecteerde Britse wetenschappers. In het International Journal of Epidemiology schrijven ze dat dikkerds niet alleen meer eten, ze schaffen ook grotere auto’s aan.

De onderzoekers hebben berekend dat de Britse bevolking volgend jaar 19 procent meer energie gebruikt voor de voedselproductie dan in 1970, toen er veel minder vetzucht heerste. Omgeslagen naar een miljard dikkerds betekent dat 270 miljoen ton extra emissie van broeikasgassen per jaar. De totale wereldwijde uitstoot bedroeg in het jaar 2000 nog 42 miljard ton.

 Daarmee zijn ze er nog niet, want hun grotere auto’s spuiten ook nog eens 170 miljoen extra CO2 in de lucht. ,,In totaal schrijven de twee Britten in hun fictieve populatie 440 miljoen ton toe aan het overtollige vet,, schrijft Trouw. ,,Een zeer voorzichtige schatting, denken ze, die in werkelijkheid best eens bij de 1 miljard ton in de buurt zou kunnen komen.”

Lees ook:‘Californië groenste grote economie ter wereld’
Lees ook:Tropische bomen groeien als kool op CO2-uitstoot
Lees ook:Spam medeveroorzaker klimaatprobleem
Lees ook:Amsterdam over op elektrisch vervoer
Lees ook:Europese Commissie zegt: állemaal meedoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.