Groene filmtip: The Yes Men Fix The World

 

The Yes Men, onthoud die naam. Het hilarische Amerikaanse politiek-activistische duo is in Nederland nog niet doorgebroken, maar dat kan zomaar veranderen. De twee heren die vervuilende multinationals weergaloos op de hak nemen, maken in het buitenland al furore met hun speelfilm The Yes Men Fix The World. Op het Sundance festival werd-ie bejubeld en als u naar Berlijn reist bent u net op tijd om hem daar op het filmfestival Berlinale te zien. 

Het is te hopen dat Nederlandse bioscopen snel volgen. Om alvast in de stemming te komen hierboven de filmtrailer én hieronder een gouwe-ouwe uit 2007. Op een grote conferentie van de olie-industrie wisten The Yes Men een uitnodiging te krijgen om als bestuurders van oliemaatschappij Exxon hun nieuwste product lanceren: Vivoleum, biobrandstof voor kaarsen vervaardigd uit lijken. De topmannen in de zaal luisterden minutenlang vol interesse. Zie hieronder hun fantastische promovideo’s, voordat ze door de mand vielen en de politie ze van het podium sleepte. 

Lees ook:Shell vindt schone energie veel te duur
Lees ook:Amerikaanse wetenschapper: ‘Meer CO2 is zegen voor aarde’
Lees ook:Moslimpredikant: ‘Rijden op bio-ethanol is een zonde’
Lees ook:Olie en boer Rudo hebben honger
Lees ook:Recessie? Groene sector VS voorspelt walhalla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.