Greenpeace legt elektronicareuzen langs groene meetlat

Greenpeace heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn Guide to Greener Electronics gelanceerd. Daarin worden producenten van mobieltjes, spelcomputers, pc’s, laptops en software langs de groene meetlaat gelegd. Gekeken wordt naar zaken als openbare informatie over hun recyclingbeleid, terugdringen van de CO2-uitstoot, energieverbruik en gebruik van chemicaliën.

Bovenaan staat nog steeds Nokia. de Finse elektronicagigant. Met vlak daarachter Samsung. Zij staan in het groen. Daarna volgen – met hun voeten in het rood – Sony Ericsson en Philips op een gedeelde derde plek. Volgens Greenpeace is Philips met stip gestegen door een beter inzamelings- recyclingbeleid. Op gebied van chemicaliën en energieverbruik presteert Hollands glorie al goed.

Helemaal onderaan bungelt Nintendo. Die moet de ogen uit zijn kop schamen, vindt Greenpeace. Het staat diep in het rood en moet op alle vlakken milieuvriendelijker worden. Opvallend is dat Mircosoft eveneens ver in de achterhoede staat. Op afval en energieverbruik scoort de softwarereus slecht. Ook Apple, die zich toch graag een groen imago aanmeet, staat in het rood. Het is desondanks gestegen sinds de vorige versie van de Guide to Greener Electronics. Vooral de energieverspilling moet verminderen.

Dan nog een tip voor wie wil weten welke fabrikanten van spelcomputers volgens Greenpeace vervuilend of juist verantwoord zijn. Check hierrr even. En merk op dat Nintendo wederom de viespeuk onder de spelcomputers is. Sony en zelfs Microsoft doen het een stuk beter.

Lees ook:Meeste blije vis in schap van EM-TÉ
Lees ook:Tweet-a-Watt winnaar duurzame design competitie
Lees ook:Nederlandse overheid energieverspiller, vindt WattzOn.com
Lees ook:CO2-uitstoot in Guinness Book of Records
Lees ook:George Bush historische natuurbeschermer

3 reacties op “Greenpeace legt elektronicareuzen langs groene meetlat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.