Nog paar nachtjes voor première klimaatfilm The Age of Stupid

 

Nog een paar nachtjes slapen en dan is-ie er: de klimaatfilm van het jaar, The Age of Stupid. Het verhaal gaat over een alleenstaande man in 2055 die oude beelden uit 2008 ziet en zich afvraagt: Waarom hebben we klimaatverandering niet gestopt toen het nog kon? Hierboven alvast de trailer.

Regisseur is Franny Amstrong en de hoofdrol van alleenstande man wordt gespeeld door Pete Postlethwaite, de Britse acteur met het onvergetelijke gezicht. Hij werd genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in In the Name of the Father. De wereldpremière – alleen in Engeland! - is 15 maart in tientallen bioscopen in heel Groot-Brittannië.

Een daarvan is de people’s premiere in Londen waarvan de makers claimen dat-ie volledig klimaatneutraal is. De projector draait op zonne-energie, de popcornautomaat wordt met een pedaal aangedreven en verder is zo’n beetje alles gerecycled, van koffiefilter tot tapijt. Eten en drinken zijn natuurlijk eco-vriendelijk. O ja, en de celebrities arrivieren per limousine op biodiesel of op de fiets. Overigens staat nog nergens vermeld wanneer de film in Nederland is te zien.

Lees ook:Ali bouwt eerste duurzame stad in de woestijn
Lees ook:Eco-billboard op Times Square als statement
Lees ook:Recessie? Groene sector VS voorspelt walhalla
Lees ook:Eerste echt klimaatvriendelijke shirts op de markt
Lees ook:Shell-topman zegt op tv weer ‘njet’ tegen duurzame energie

4 reacties op “Nog paar nachtjes voor première klimaatfilm The Age of Stupid

 1. Dr. Faustus

  Wat een kletspraat. Klimaatverandering wordt niet veroorzaakt door menselijke CO2-uitstoot maar door zon.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Raysfiets

   Op basis van wat of wie baseer je dat?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Arjen van den Bosch

   Faustus,
   Onderstaand even een uitleg van hoe klimaatsverandering veroorzaakt wordt.

   Het broeikaseffect bestaat al langer dan de mens. Maar men spreekt nu over de nieuwe vorm ervan: het versterkte broeikaseffect, welke is te wijten aan de mens. Het is als het ware een ‘uitbreiding’ van het natuurlijke broeikaseffect. De mens, industriën, auto’s, verbrandingen, ed., laten nog steeds enorm veel Co2 vrij.
   Dit stijgt op naar de ozonlaag, waardoor het Co2-gehalte zeer snel toeneemt. Wanneer het Co2-gehalte in de ozonlaag toeneemt, neemt de weerkaatsing van langgolvige straling ook toe.
   Hierdoor wordt de aarde steeds warmer.
   Blijft men doorgaan met het uitstoten van Co2 zoals nu het geval is, dan zal het Co2-gehalte in de ozonlaag dermate toenemen dat de opwarming van de aarde zodanig escaleert zodat de aarde uiteindelijk niet meer leefbaar wordt.

   Jammer dat je over dit onderwerp wat nuchter en naïef bent.
   Wellicht dat je nu zaken beter zult begrijpen of kunt plaatsen.
   Heb je kinderen?

     /   Beantwoorden  / 
 2. Rene Peters

  @Arjen, jouw betoog is gewoon een ordinaire herhaling van wat de klimaatlobby beweert.
  Klimaatschommelingen is van alle tijden en ik ben van mening dat doemscenarios een belangrijke drijfveer is om naast het verpesten van de leefkwaliteit door opgelegd schuldgevoel, een dankbare reden is om allerlei repressieve belastingmaatregelen in het leven te roepen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.