‘Opwarming aarde nadert fatale twee gradengrens’

De wetenschappers die de afgelopen dagen in Kopenhagen de koppen bijelkaar staken over de mate van klimaastverandering zijn eruit. En hun boodschap is niet vrolijk. Volgens de onheilsprofeten wijst alles erop dat de wereld afstevent op het worst case scenario. Dat betekent een gemiddelde, wereldwijde opwarming van meer dan twee graden. Wat weer betekent dat er onherstelbare schade aan planeet aarde wordt toegebracht.

Vooral arme landen zijn de dupe. Zij hebben geen geld om zich te wapenen tegen overstromingen en droogte. Volgens de professoren kan het tij nog worden gekeerd als alle beschikbare middelen worden ingezet om het broeikaseffect binnen de perken te houden. Maar ja, het is economische crisis. Mensen worden aan het werk gezet om wegen aan te leggen. Trouwens, de hooggeleerde klimaatheren weten zelf absoluut niet zeker of we het tipping point – het point of no return - echt bereiken. Dat is alleen maar achteraf te bepalen, als het al te laat is.

Lees ook:Voorbereiding voor klimaattop Kopenhagen van start
Lees ook:Energieminister Obama reikt China de hand, in zijn vorige baan
Lees ook:‘Bosbranden worden alleen nog maar erger in Australië’
Lees ook:Guardian: ‘Klimaatexperts geloven er niet meer in’
Lees ook:Jongeren zeggen: ‘ Houd op over klimaatverandering’

3 reacties op “‘Opwarming aarde nadert fatale twee gradengrens’

 1. Pieter

  Mijn voorstel: stop met neuken.

  Het is nu al een pleurisbende met 6 miljard mensen, en binnen een paar decennia zijn dat er 9 miljard. Hoe zal dat er uitzien, als het nu al zo’n enorme chaos is? Vanuit eigen persoon is het makkelijk te zeggen, maar ik denk dat het goed is dat de mensheid zal inkrimpen door het terugslaan van de natuur. De mens heeft gespeeld met moeder natuur en krijgt daar op korte termijn de rekening van geserveerd. Als overheden de bevolking zouden stimuleren om aan vrijwillige geboortebeperking te doen zou er wat druk van de ketel gehaald kunnen worden, maar helaas staat geld boven de mens en zal men alles doen om de economie gezond (stijgend) te houden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Willem de Graaf

   Stoppen met neuken zou jammer zijn. Verplichte anticonceptie misschien? Kern van het klimaat- en milieuprobleem is inderdaad overbevolking. Dat corrigeert zichzelf op een gegeven moment.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Dr. Faustus

  Bangmakerij, kap toch met die linkse klimaathoax.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.