Categorie: "Overig"

Spam medeveroorzaker klimaatprobleem

Spam is irritant, tijdrovend, het vervuilt je inbox en met een beetje pech vernielt spam je computer. Daarbij is de overweldigende hoeveelheid spam berichten die over het internet zwerft ook medeveroorzaker van het klimaatprobleem. Wanneer alle Nederlandse bedrijven hun inkomende e-mail zouden laten filteren op spam kan dat 3,3miljard euro en ruim 17 miljoen ton CO2 per jaar schelen.Dat stelt tenminste het bureau ICF International. Van alle e-mail die op internet rond gaat is circa negentig procent ongewenst. Ruim 99,5 procent van de ongewenste berichten bestaat uit spam. In totaal zouden volgens ICF International 62.000 miljard spam berichten die in het afgelopen jaar zijn verstuurd 18,6 miljard ton CO2 uitstoot hebben gegenereeerd.

‘Nieuws windmolenzwendel maffia is canard’

Aiaiai, wat een pijnlijke misser van tout journalistiek Nederland. Het berichtover de Siciliaanse maffia die fraude zou plegen door ondeugdelijke windmolenparken te bouwen klopt van geen kant. Het ‘nieuws’ werd ook overgenomen door groen.blog. Maar gelukkig zijn wij in goed gezelschap. Het bericht resoneerde rond door heel Nederland, België, Groot-Brittannië en vast nog veel meer landen.

Maar er klopt dus niets van. Freelance onderzoeksjournaliste Cecile Landman, die tussen 1995 en 2000 in Italië correspondent was voor Trouw, beloot er eens een telefoontje aan te wagen voor haar weblog. Toen werd volgens haar duidelijk dat het onderzoek van het Italiaanse Openbaar Ministerie zich helemaal niet richt op zwendel met Europese subsidies voor windmolenparken.

Belgische Low Impact Man moet weer aan de bak

Hij noemt zich de low impact man, en doet zijn naam eer aan. De Belgische Steven Vromman probeerde vorig jaar om zijn ecologische voetafdruk in zes maanden drastisch te verlagen, van 3,5 hectare naar 1,6 hectare. Hij strandde in het zicht van de haven met 1,67 hectare. Gisteren nam hij opnieuw de balans op. En helaas, zijn aanslag op het milieu is er alleen maar groter op geworden. Stevens levenswijze beslaat nu 1,9 hectare. Is zijn proef daarmee een mislukking?, vraagt hij op zijn eigen site af.

Daar isie weer, The Skeptical Environmentalist

The Skeptical Environmentalist, Bjørn Lomborg, laat weer even van zich horen. In een opiniestuk in The New York Timesberijdt hij zijn bekende stokpaardje: weg met het terugdringen van CO2-uitstoot en emissiehandelsystemen.

Die miljarden euro’s of dollars kunnen volgens hem beter worden gepompt in onderzoek naar schone energiebronnen. Helemaal mee eens, zegt groen.blog, als bedrijven de miljarden vrijwillig zouden steken in research naar wind, zon, biomassa en andere manieren om energie duurzaam op te wekken.

Amsterdam is 5 en 6 juni duurzaam

Voor alles is wel een festival te bedenken, dus ook voor duurzaamheid. En aangezien het seizoen is begonnen, zijn ook data van het duurzaamheidsfestival in Amsterdam bekend gemaakt. Het feestje heeft 5 en 6 juni plaats. De line-up is nog in de maak, maar grofweg ziet het Amsterdam Duurzaam Festival er als volgt uit. Op 5 juni zit de RAI vol duurzame uitvinders en bedrijven die hun spullen uitventen. Een dag later is op het terrein bij de Westergasfabriek een feestje met onder meer chef-koks die biologische gerechten serveren. Hierboven het promotiefilmpje van vorig jaar.

Vettige pizzadoos wordt zonne-oven

Aardig experimentje. Met wat knip- en plakwerk is een vettige pizzadoos makkelijk om te bouwen tot een zonneoven om dat overgebleven stukje pizza in op te warmen. Op een zomerse dag is de oven zelfs goed genoeg voor het bereiden van een eenvoudige warme prak. Hartstikke duurzaam dus, zeggen de makers van de video. Hoewel, er moet veel zilverpapier in de kartonnen oven worden gepropt.

Het regent groene moeders en meiden op internet

Zou Wubbo Ockels het dan toch bij het rechte eind hebben met zijn nieuwe, duurzame damesclub? Groen.blog stuit de laatste tijd op opvallend veel – Engelstalige – sites van en voor groene meiden en mama’s. Neem de fijne site thegreengirls.com, en check de naked en hotties-sectie.

Voor moeders is daar greenmomfinds.com, voor al uw duurzame luiers en speelgoed. En dat is slechts het begin. Het regent groene moeders op internet: greenmom.ca, organicgreenmommy.com en de blogs naturemoms.com, momgoesgreen.com en healthygreenmoms.com. Let wel: dit is een zeer beknopte bloemlezing.

Groen Al Qaida-zomerkamp voor klimaatactivisten

Al plannen voor de zomervakantie? Nee? Boek dan snel het gezellige zomerkamp ‘kolencentrale bezetten’. Nederlandse en Belgische klimaatfanaten, antiglobalisten, anarchisten en andere mensen met hanenkammen komen in augustus ergens in de grensstreek bijeen om te leren hoe je een klimaatrelletje kan trappen. De extacte locatie blijft geheim, ’vanwege strategische redenen’.