Spam medeveroorzaker klimaatprobleem

Spam is irritant, tijdrovend, het vervuilt je inbox en met een beetje pech vernielt spam je computer. Daarbij is de overweldigende hoeveelheid spam berichten die over het internet zwerft ook medeveroorzaker van het klimaatprobleem. Wanneer alle Nederlandse bedrijven hun inkomende e-mail zouden laten filteren op spam kan dat 3,3miljard euro en ruim 17 miljoen ton CO2 per jaar schelen.Dat stelt tenminste het bureau ICF International. Van alle e-mail die op internet rond gaat is circa negentig procent ongewenst. Ruim 99,5 procent van de ongewenste berichten bestaat uit spam. In totaal zouden volgens ICF International 62.000 miljard spam berichten die in het afgelopen jaar zijn verstuurd 18,6 miljard ton CO2 uitstoot hebben gegenereeerd.

Het onderzoek is uiteraard uitgevoerd in opdracht van een ‘spamfilterdienst’, genaamd xQmail.eu. In het persbericht stelt die namelijk ook dat het 75 procent van de CO2 uitstoot oftewel bijna 14 miljard ton CO2 door spam kan voorkomen. En dat zou weer vergelijkbaar zijn met de jaarlijkse CO2 uitstoot van Letland.

Hierbij nog wat reclameteksten van xQmail.eu. Het bedrijf heeft namelijk becijferd dat wanneer alle bedrijven in Nederland hun e-mail laten scannen op ongewenste berichten dit per jaar een besparing oplevert van ruim 17 miljoen ton CO2, vergelijkbaar met de uitstoot van ruim 9300 auto’s. Ook besparen de bedrijven dan gezamenlijk ruim 3,3 miljard euro op productiviteitsverlies en onnodige IT uitgaven.

Lees ook:‘Vetzucht ramp voor het milieu’
Lees ook:Stormloop op subsidie voor groene stroom en biomassa
Lees ook:Oude, vieze barrels duizend euro waard op de sloop
Lees ook:Klappertandend vrijdag wametruiendag doorkomen
Lees ook:Cramer overwinnaar van crisispakket

5 reacties op “Spam medeveroorzaker klimaatprobleem

 1. Robbert Fokker

  Beste Willem,

  ik las uw document over de CO2 uitstoot van CO2. Na een korte berekening kwam ik er op uit dat er per spam mail 300 gram [email protected] de lucht in ging. Na lezen van het originele document bleek dit een factor duizend te zijn van de werkelijke hoeveelheid.
  Ik denk dat je een fout hebt gemaakt in de vertaling en ik denk dat je er beter 18,6 miljoen ton van kan maken of 18,6 miljard kilo.

  Ik hoop dat je er wat mee kan.

  Met vriendelijke groet,

  Robbert Fokker

    /   Beantwoorden  / 
 2. Houten garage

  Stoppen dus met die handel! Het is dus niet alleen irritant….

    /   Beantwoorden  / 
 3. pascal

  Wij van WC eend adviseren WC eend. Maargoed het is irritant en je wordt afgeleid wat ook niet goed is. Helaas is het op dit moment nog rendabel om spam te versturen. Als iedereen stopt met producten kopen via spam dan stopt het ook!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Max

  IDD, meteen mee stoppen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. offshore bank

  Het Climate Savers-programma waarin het Wereld Natuur Fonds (WNF) samenwerkt met grote internationale bedrijven heeft tussen 1999 en 2011 een CO2-reductie opgeleverd die gelijk staat aan ruim de helft van de jaarlijkse emissie van Nederland. In absolute hoeveelheden komt dat neer op 100 miljoen ton CO2 die minder in de lucht is gepompt. De jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen door Nederland bedraagt circa 180 miljoen ton.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.