Pieter Winsemius Nederlandse Al Gore tegen wil en dank

Groen.blog.nl feliciteert vandaag Pieter Winsemius. Hij staat bovenaan de duurzame Top 100 van dagblad Trouw en de bijna verdwenen idealistishe omroep Llink. Zij hebben hem daarom uitgeroepen tot Al Gore van Nederland.  Zelf vindt Winsemius die vergelijking maar niets. Wat heeft Al Gore nou helemaal laten zien toen die vice-president was? 

Bovendien, Winsemius líjkt helemaal niet op Al Gore. Wel Fred Oster, maar dat terzijde. Winsemius deelt de eerste plek trouwens met Herman Wijffels, het groene geweten van het CDA. Wijffels kon zelf geen commentaar geven. Hij is namelijk in met vakantie in Nieuw-Zeeland en pompt met zijn vliegreis en passant bijna twee keer zoveel CO2 de lucht in als een gemiddeld huishouden in een heel jaar doet met het gbruik met gas en elektra. Een kniesoor die daar op let, toch?

Opvallend is de notering van onze milieuminister Jacqueline Cramer. Zij staat op een schamele 35ste plaats, tussen partijgenoot Hans Alders en programmamaker Teun van de Keuken. Volgens Trouw mist zij daadkracht en houdt ze vast een achterhaalde doelen.

Terug naar Winsemius. In Trouw oppert hij dat het met duurzaamheid in Nederland nooit iets wordt als we in achterstandswijken armoede en slechte opvoeding blijven toestaan. Vandaar dat hij zich de laatste tijd met wijken heeft beziggehouden. En als het over energiebesparing gaat; de grootste besparing is volgens Winsemius de meest eenvoudige: doe de deur achter je kont dicht.

Lees ook:Groen.blog zegt na terechtwijzing: word LLINK
Lees ook:Jongeren zeggen: ‘ Houd op over klimaatverandering’
Lees ook:Nederland doet het papiertechnisch best aardig
Lees ook:Al Gore wil .eco-domein op internet
Lees ook:Al Gore verdacht gemaakt met gemanipuleerde video

3 reacties op “Pieter Winsemius Nederlandse Al Gore tegen wil en dank

 1. Fzzz

  Bijna verdwenen omroep LLiNK? Nou, dan heb je het de laatste tijd niet meer gevolgd. Elke dag stromen er zo’n duizend leden binnen. Dus die drempel van 150.000 leden gaan vast wel halen. Zeker als de lezers van groen.blog.nl ook nog even lid worden…!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Pieter

  Als de mensen die dit bericht lezen, niet lid worden dan zou LLiNK inderdaad KUNNEN verdwijnen. Maar om de omroep bij voorbaat al als kansloos te beschrijven is wat mij betreft te voorbarig. Ze lopen nota bene nog voor op schema ook! Ze gaan het gewoon halen, daar geloof ik echt in. En zeker als jullie allemaal lid worden. Kom op mensen! Klik eens hier:

  http://llink.nl/wordlid/lidmaatschap.php

    /   Beantwoorden  / 
 3. brallnet

  Het kan toch niet zo zijn dat een omroep als Llink uitstel van betaling heeft gevraagd nadat het belastinggeld met bakken tegelijk heeft uitgegeven en dat Floortje Dessing dertig maal de wereld heeft rondgevlogen, uiteraard voor een beter milieu en minder broeikas? Het kan toch niet zo zijn dat Jan en Alleman reisjes mag maken voor die club, dat Llink allerlei begrotingen heeft overschreden en dat een aspirant-omroep een echte omroep wordt?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.