Oude, vieze barrels duizend euro waard op de sloop

Heeft u nog verschrikkelijk smerige, vervuilende old timers thuis staan? Weg ermee, en wel zo snel mogelijk. De oude troep konden we sowieso al niet meer gebruiken, maar met de nieuwe sloopregeling wordt het nog aantrekkelijker om ‘m weg te doen. Een oud barrel brengt binnenkort namelijk duizend euro op bij de sloop.

Da’s overigens een schijntje vergeleken bij de Duitsers waar een premie van maximaal 2500 euro staat op het laten slopen van je oude auto. In Nederland moeten het dus weer goedkoop Bovendien geldt de premie alleen voor auto’s die vóór 1992 zijn gemaakt. Uiteraard krijgt u het bedrag alleen als u er een veel schonere auto van na 1996 voor heeft teruggekocht.

De autobranche zegt ‘zelf’ dertig miljoen euro mee te betalen aan de sloopregeling. Niet dat ze het uit eigen zak betalen, het geld brengen komt uit de verwijderingsbijdrage die wij opbrengen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Genoeg is dat trouwens nog niet. Er moet nog eens honderd miljoen euro bij voor de sloopregeling. Die moet van het Rijk komen en daar wordt nog druk over gepraat. Het is dus afwachten wanneer uw oude barrel op de sloop ten minste duizend euro opbrengt.

Lees ook:Dikke streep door invoering milieuzones
Lees ook:Kabinet strooit met geld voor proeven duurzame energie
Lees ook:Schonere bedrijfsautootjes, nog héél even wachten
Lees ook:Recessie? Groene sector VS voorspelt walhalla
Lees ook:Groentewagen met turbomotor op chocola wil in Formule 1

Eén reactie op “Oude, vieze barrels duizend euro waard op de sloop

 1. Andries VandenAbeele

  Excuseer? Ik ben oldtimerverzamelaar. Ik durf hier met gemak zeggen dat mijn wagens properder staan dan 8/10 leasingwagens. Al mijn wagens zijn ten volle gerestaureerd (geen euro gespaard) en staan dagelijks gekeurd.
  Oudste van de verzameling is een Porsche 356 uit 53.

  Met bepaalde doe ik 500km op een jaar. Ik vrees dat u oldtimerfanaten verwart met een smerige 15 jaar oude Ford Sierra die nauwelijks onderhouden wordt en over de 250.000km zonder revisie rondpruttelt. Deze moeten inderdaad de baan af!

  Wou dit even rechtzetten. Oldtimer is niet gelijk aan versleten ouwe bak!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.