Dikke streep door invoering milieuzones

We blijven voorlopig nog een tijd roet happen in stads- en dorpscentra. Minister Jacqueline Cramer maakt vandaag bekend dat oude vervuilende bestelwagens voorlopig toch hun vrachtje mogen blijven afleveren. Reden is een dreigende rechtsongelijkheid.

Aanvankelijk zouden oude bestelauto’s zich vanaf 2010 niet meer in de centra mogen vertonen. Maar nu blijkt dat veel nieuwe wagens nog smeriger dan overjarige barrels. Cramer heeft daarom een dikke streep gehaald door de invoering van de milieuzones. Alle bestelauto’s mogen tot zeker 2013 hun goederen overal blijven afleveren. Gemeenten en bedrijven gaan ondertussen opnieuw plannen maken voor milieuzones.

In de Kamerbrief meldt Cramer ook dat de slooppremie voor auto’s vermoedelijk vóór de zomer ingaat. De premie voor vrijwel alle personenwagens bedraagt duizend euro. Autobezitters die ervan gebruik willen maken hoeven niet per se een nieuwe auto terug te kopen, zoals in Duitsland wordt geëist. Om misbruik tegen te gaan geldt wel de voorwaarde dat de auto ten minste een jaar op de naam van de eigenaar moet staan.

Lees ook:Schonere bedrijfsautootjes, nog héél even wachten
Lees ook:Californië overweegt verbod op zwarte auto
Lees ook:Oude, vieze barrels duizend euro waard op de sloop
Lees ook:Amsterdam over op elektrisch vervoer
Lees ook:Marijke tegen de PC Hooft-traktor

2 reacties op “Dikke streep door invoering milieuzones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.