Groen racemonster nog niet fit voor Formule 1

Formule 1, die vieze oorverdovende sport milieuvriendelijk? Een paar racegekken aan de Hogeschool Utrecht doen in ieder geval een poging met hun zelf ontwikkelde Formule Bio, een klimaatneutraal snelheidsmonster op bio-ethanol. Ze presenteerden de auto, natuurlijk uitgevoerd in het groen, vrijdag officieel

Een dappere poging, zonder meer, hoewel de wagen nog niet helemaal fit is voor Formule 1. Volgens de studenten kan de Formule Bio bijna concurrerend rijden in de Formule 3-klasse. Hij ronkt net zo stevig als de CO2-monsters op benzinemotoren en bereikt in 3,5 seconden een snelheid van honderd kilometer per uur.

Een zoemende elektromotor was voor de studenten absoluut geen optie, aangezien die niet zo’n fijn knetterend racegeluid produceert. Dus rijdt de Formule Bio op bioethanol E85. Er is daardoor wel CO2-uitstoot, maar die vervuiling hebben de tot biobrandstof verwerkte planten eerder zelf uit de atmosfeer gehaald. Een klimaatneutraal racemonster dus, zeggen de studenten.

De topsnelheid van de auto ligt op 220 km/u en hij weegt driehonderd kilo. Aan de groene raceauto hangt een prijskaartje van 130.000 euro, wat spotgoedkoop is aangezien de studenten hem zo’n beetje gratis in elkaar hebben gesleuteld.  Er zouden al bedrijven zijn geïnteresseerd.

Lees ook:Groentewagen met turbomotor op chocola wil in Formule 1
Lees ook:Moslimpredikant: ‘Rijden op bio-ethanol is een zonde’
Lees ook:Europees Convenant of Mayors voor duurzame steden
Lees ook:Green washing Daihatsu onschadelijk gemaakt
Lees ook:Ali bouwt eerste duurzame stad in de woestijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.