Amsterdam over op elektrisch vervoer

Het was even stil rond de Amsterdamse Jeanne D’arc voor het milieu, Marijke Vos. Maar uitgerekend deze nieuwsluwe zondag laat ze weer van zich horen. De hoofdstad gaat onder de Groen-Linkswethouder elektrisch vervoer stimuleren. Gemeentelijke voertuigen gaan op stroom rijden en bedrijven worden gestimuleerd over stappen op elektrische auto’s. 

Eerder lanceerde Vos al verkeersplannen om oude, smerige auto’s uit het centrum te weren en de inmiddels totaal achterhaalde, vervuilende PC Hoofttractoren fors extra te laten dokken voor een parkeervergunning.  Bovendien is Vos de schrik van oude, vervuilende truckers.

Bij de Amsterdamse presentatie van woensdag worden twintig elektrische voertuigen getoond en wordt uitleg gegeven over de oplaadpunten. Een tip voor Amsterdam: kijk eens naar Parijs. Die heeft alle stopcontacten voor elektrische auto’s in de stad en de buitenwijken keurig op een kaart aangegeven.

Lees ook:Marijke tegen de PC Hooft-traktor
Lees ook:Lichtstad geeft elektrische auto’s overzicht stopcontacten
Lees ook:‘Vetzucht ramp voor het milieu’
Lees ook:Oude, vieze barrels duizend euro waard op de sloop
Lees ook:Amsterdam slingert vuile truck op de bon

3 reacties op “Amsterdam over op elektrisch vervoer

  1. Henk Daalder Windparken Wiki

    Maar meedoen in een groot windpark is weer vele malen ingerenssanter dan zonnepanelen

    Het kan bij De Windvogel, wordt daar lid en je gaat je eigen duurzame stroom opwekken, met een cooperatieve windmolen http://www.windvogel.nl
    Omdat de stroom op die manier veel goedkoper is dan wat een gewoon energie bedrijf aanbiedt is hun model de toekomst in de Nederlandse context

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.