Californië overweegt verbod op zwarte auto

U dacht energiebewust te zijn door die blinkende, zwarte auto met energielabel A te kopen? Vergeet het maar. Zwarte auto’s slurpen energie. Zoveel dat ze in Californië vanaf 2012 wellicht worden verboden. Een wetsvoorstel met die strekking ligt tenminste klaar.

Het probleem bij donker gekleurde auto’s zit ‘m in de hitte die ze vasthouden. Ze trekken veel meer hitte aan dan een licht gekleurde auto die het zonlicht reflecteerd. Wie ‘s zomers in zijn zwarte auto stapt weet hoe hard de airco moet loeien om het een beetje koel te krijgen. En dat kost een flinke plas benzine.

Een Toyota Prius mag dus milieuvriendelijk zijn, met een zwart kleurtje is die ‘s zomers alsnog een bezineslurper. De Air Rescources Board van California zegt daarom: alleen auto’s met een fris reflecterend kleurtje mogen straks nog worden verkocht. Daarmee lijkt het einde van de zwarte limousine langzaam in zicht te komen.

Lees ook:Toyota maakt groene auto van algen
Lees ook:Green washing Daihatsu onschadelijk gemaakt
Lees ook:Groentewagen met turbomotor op chocola wil in Formule 1
Lees ook:Grote auto’s ook milieuvriendelijker
Lees ook:Groen racemonster nog niet fit voor Formule 1

Eén reactie op “Californië overweegt verbod op zwarte auto

  1. Danny

    Winkelcentra zouden meer overdekte parkeerplekken moeten maken met zonnepanelen erop, zodat auto’s direct kunnen worden opgeladen tijdens het shoppen :-) Bij terug komst is de auto niet extreem verhit door de zon.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.