Groentewagen met turbomotor op chocola wil in Formule 1

Of het een goede grap is, een geslaagde PR-stunt of serieus nieuws, groen.blog twijfelt nog steeds. Volgens het Amerikaanse autoblad Jalopnik staat de eerste groente racewagen die rijdt op plantaardige olie en chocolade op het punt om de Formule 1 binnen te crossen. De auto is ontwikkeld door de Warwick Universiteit en kan een snelheid van iets meer dan 230 kilometer per uur halen.

De recyclebare auto zou volledig zijn gemaakt van natuurlijke gronstoffen. Het chassis bestaat uit aardapelen en sojabonen en het stuur is van wortelen. Het World First team dat de auto heeft bedacht, zegt te gaan proberen om de auto op poll position in de Formule 1 te krijgen. Zo ver is het nog lang niet, want reglementen verbieden dat. De brandstof – chocolade – voldoet namelijk niet aan de regels.

Lees ook:Groen racemonster nog niet fit voor Formule 1
Lees ook:Green washing Daihatsu onschadelijk gemaakt
Lees ook:Oude, vieze barrels duizend euro waard op de sloop
Lees ook:Motorola introduceert eerste milieumobieltje
Lees ook:Wedloop om klimaatvriendelijk mobieltje losgebarsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.