Green washing Daihatsu onschadelijk gemaakt

De Reclame Code Commissie heeft een fijn staaltje green washing van Daihatsu onschadelijk gemaakt. De Japanse autofabrikant maakte in zijn folders ondanks een eerdere terechtwijzing nog steeds goede sier met de bewering dat het model Cuore milieuvriendelijk is en de zuinigste auto ter wereld. Maar dat is dus allemaal glashard gelogen en dus misleidend.

,,Een auto is per definitie niet milieuvriendelijk”, stelt de commissie in haar oordeel. ,,en om die reden dient de Daihatsu Cuore ook niet als milieuvriendelijke auto te worden bestempeld.” Dat was niet de enige misleiding van Daihatsu. De Nederlandse Daihatsu-dealers beweren namelijk ook dat de Cuore ‘al jaren op rij worden gekozen tot de beste van ons land’. Wederom een leugen.

Daihatsu Nederland zegt nu eindelijk toe de reclame aan te passen. Maar het bestaande drukwerk gaat niet de papiervernietiger in. Want, zegt de woordvoerder plagerig, dat zou niet bepaald milieuvriendelijk zijn. Bij de dealers liggen binnenkort nieuwe folders met niet-misleidende informatie. Tenminste, dat beweert Daihatsu nu.

Lees ook:Californië overweegt verbod op zwarte auto
Lees ook:Spanje aan kop met opwekken windenergie
Lees ook:Groentewagen met turbomotor op chocola wil in Formule 1
Lees ook:Landbouwgif richt slachting aan onder Hollandse bijen
Lees ook:Atoomstroom populair bij hoog opgeleide man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.