Wedloop om klimaatvriendelijk mobieltje losgebarsten

In de wedloop om het meest milieuvriendelijke mobieltje meldt Samsung zich. Het bedrijf heeft in Barcelona zijn Blue Earth gepresenteerd, een telefoon met zonnecellen op de achterkant. Tien minuten zonlicht is goed voor een telefoongesprek van drie minuten.

Volgens Samsung is het een absolute doorbraak. Een wereldprimeur is het echter niet – die had China al lang. Een andere Chinese ‘ new kid on the blockZTE doet in Barcelona ook mee aan de zonne-energiehype met eveneens een nieuw mobieltje vol zonnecellen

Motorola introduceerde een tijd geleden al een ‘klimaatneutrale’ telefoon gemaakt van gerecycelde plastic waterflessen. De CO2-uitstoot van de productie en zelfs het bellen wordt gecompenseerd, claimt Motorola. Nokia probeert ook een milieuvriendelijk mobieltje in de markt te zetten, maar meer dan een luie poging is dat niet.

In navolging van Motorola, heeft Samsung zijn Blue Earth trouwens ook uit plastic flessen gemaakt. Om het groene imago te versterken zit er bovendien een – volstrekt zinloze – gadget op: de eco-walk. Je kan uitrekenen hoeveel CO2 je bespaart door te gaan wandelen, in plaats van de auto te nemen. Het resultaat wordt vertaald in het aantal bomen dat je vitueel hebt gered.

De prijs van de Blue Earth is nog niet bekend gemaakt. Ook moeten we nog afwachten wanneer Blue Earth in Nederland verkrijgbaar is.

Lees ook:Motorola introduceert eerste milieumobieltje
Lees ook:Samsung lanceert nieuw groen mobieltje
Lees ook:Ecotelefoon Nokia: zonder oplader én zonder korting
Lees ook:Beste mobieltjes op zonne-energie komen uit Holland
Lees ook:Australië print zonnecellen als bankbiljetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.