Eerlijke Bankwijzer direct na lancering al succes

De site eerlijkebankwijzer.nl is na een paar dagen al een doorslaand succes. Tussen de lancering op donderdag en afgelopen zondag hebben meer dan 24.500 unieke bezoekers informatie ingewonnen over het groene en sociale beleid van Nederlandse banken. De initiatiefnemers, Oxfam Novib, Amnesty International, FNV en Milieudefensie, staan paf. 

Zij hadden het bezoek van hun site wel heel bescheiden ingecalculeerd. In het eerste jaar verwachtten ze ongeveer 30.000 unieke bezoekers. Daar zitten ze dus na vier dagen al bijna aan. Kennelijk hebben ze een enorme behoefte aangeboord aan handzame informatie over sociaal en groen beleid van Nederlandse banken. 

Nog een paar cijfers: op de dag van de lancering werd eerlijkebankwijzer.nl direct al 16.000 keer bezocht. En tot en met zondag zijn 230.000 pagina’s bezocht. De bezoekers waren overigens niet per ongeluk op de verkeerde site beland, want ze bleven gemiddeld 3,5 minuut hangen. Lang genoeg om een paar banken met elkaar te vergelijken.  

Om daarvan alvast een voorproefje te geven - voor degenen die de site nog niet hebben bezocht – volgt hierbij het volgende stemadvies. Mocht u namelijk naar een bank willen verhuizen die zich werkelijk niets aantrekt van arbeidsrechten en milieu - kortom: fatsoenlijk beleggen – dan raad ik u van harte DSB Bank van de heer Scheringa aan of de Friesland Bank. Maar check dat vooral zelf even.

Lees ook:ASN Bank is beste verliezer
Lees ook:Opmars groene daken in steden
Lees ook:Nieuwe site met tips voor duurzame vakantie
Lees ook:Al Gore wil .eco-domein op internet
Lees ook:Mijngeldgaatgoed.nl naar de borstvoedingspraktijk

0 reacties op “Eerlijke Bankwijzer direct na lancering al succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.