Moslimpredikant: ‘Rijden op bio-ethanol is een zonde’

www.alarabiya.net

bron: www.alarabiya.net

Mag ik u voorstellen: sjeik al-Najimi, geestelijke in Saudi-Arabië. De beste man is een heilige oorlog  begonnen tegen bio-ethanol. Want: bio-ethanol is alcohol - het wordt gewonnen uit gistende planten -en zoals u weet is dat voor de meeste moslims verboden.

Nu blijkt niet alleen het drinken van alcohol voldoende voor een enkeltje hellevuur, ook het tanken van bio-ehtanol bij de benzinepomp is een doodzonde voor moslims. Zegt al-Najimi.

Daarom waarschuwt de prominente geestelijke, lid van de Islamitische Fiqh Academie, voor het gevaar van de groene brandstof. Hij verbiedt in het bijzonder Saudische studenten in het buitenland op bio-ethanol te rijden. Moslims die de biobrandstof toch tanken, krijgen het volgens hem aan de stok met de profeet. Mo zou namelijk ooit hebben gezegd dat álle gebruik van alcohol zondig is. Zou hij daarbij ook aan biobrandstof hebben gedacht?

Hoe dan ook, al-Najimi zou het liefst een fatwa willen uitvaardigen op het gebruik van bio-ethanol. Maar daarvoor krijgt hij zelfs in het ultraconservatieve Saudi-Arabië dat drijft op olie-inkomsten niet de handen voor op elkaar. Daarom zegt hij in de Saudische krant Shams voor de volledigheid dat zijn uitlatingen slechts zijn persoonlijke opvatting weerspiegelt.

Volgens al-Najimi is verdere studie nodig. Misschien dat Mo de woestijnprofeet toch níet doelde op biobrandstof toen hij gebruik van alcohol verbood. Er is de afgelopen eeuwen immers wel meer verwarring ontstaan over diens preken. Maar tot die tijd is bio-ethanol dus zondig, vindt de woestijnpredikant.

Helaas voor al-Najimi bestaat halal bio-ethanol niet. Bovendien zullen ook Saudische studenten in Nederland dit jaar gewoon de verplichte 3,75 procent biobrandstof tanken bij het bezinestation. Dat heeft het kabinet namelijk verplicht gesteld, in navolging van Europese klimaatwetgeving. Proost!

Lees ook:Groen racemonster nog niet fit voor Formule 1
Lees ook:DSM leert micro-organismen bio-ethanoltruc
Lees ook:OPEC klaagt over opmars duurzame energie
Lees ook:Olie en boer Rudo hebben honger
Lees ook:Het groene goud van de oliebol

3 reacties op “Moslimpredikant: ‘Rijden op bio-ethanol is een zonde’

  1. Ron

    Wat een achterlijke vent , een auto raakt echt niet verslaafd aan alcohol. Het blijkt weer dat het gewwon preken voor zijn eigen bankrekening is!!
    En het laat weer zien hoe ver deze mensen (met heel veel geld) van de realitiet staan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. sjors

    die man heeft zeker aandelen bij de olieindustrie

      /   Beantwoorden  / 
  3. LoUkie

    Haahhahaa kan hier best om lachen, ik ben zelf moslim en ik vind wat deze gast zegt echt belachelijk volgens mij heeft hij indd veel aandelen in de olie XD. Gelukkig mag ik voor mezelf denken. Ik hoef die rotzooi niet te geloven en jullie ook niet XD

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.