H&M gaat ecologisch met de voorjaarscollectie

Vintage is uit, gerecyclelde kleding is in. Tenminste, dat is de verwachting nu H&M voor het eerst een ecologische voorjaarscollectie gaat presenteren. Succes is verzekerd, want als de Zweedse superketen iets nieuws doet, loopt het storm in de winkels. 

In de voorjaarskleding zit gerecyclede wol verweven van afgedragen ingezamelde kleding. In de collectie krijgen ook oude lappen katoen een tweede leven. Verder is uw nieuwe polyester H&M-trui straks deels gemaakt van gerecyclede plastic PET-fletten. De dames kunnen een oversized eco-sweater kopen en voor de mannen hangt er een klassiek overhemd.

Hoofd design van H&M, Ann-Sofie Johansson, zegt in het Britse modeblad MRW dat testpanels ‘fantastisch reageerden op de ecomode’. De modeketen gaat ook de plastic tasjes tegen het licht houden. Die kunnen eveneens een stuk milieuvriendelijker. Ze hoeven niet per se van papier te worden gemaakt. Er valt meer milieuwinst te halen door ervoor te zorgen dat plastic tasjes vaker worden gebruikt, stelt H&M. Hoe het bedrijf hergebruik wil stimuleren, wordt er nog niet bij vermeld.

Lees ook:Supermarkten onderzoeken biologische plastic tasjes
Lees ook:Gratis plastic tasje heilig in Nederland
Lees ook:Cursus recyclen voor kids
Lees ook:Toyota maakt groene auto van algen
Lees ook:Wedloop om klimaatvriendelijk mobieltje losgebarsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.