Weg met broeikasdepressie, eindelijk lekker winters noodweer

Hè lekker, eindelijk weer eens een stevige winter in Europa. Na de ijsmaand januari in Nederland legt sneeuwval nu zo’n beetje de rest van Europa plat. Even geen opwarming van de aarde, maar heerlijk noodweer met sneeuw en ijs. En gelijk ontaardt het wegverkeer in een chaos en ligt het vliegverkeer plat.

In Engeland reageert het volk woedend dat de overheid te weinig voorbereidingen heeft getroffen voor de sneeuwval. Het verkeer liep vandaag volledig vast, op Heathrow gleed een vliegtuig van de landingsbaan en scholen gaven kinderen ijsvrij. De Britten ondergingen vandaag de ergste sneeuwstorm in achttien jaar.

 Ook in Frankrijk liepen auto’s vast in de sneeuw, vooral in Parijs en Straatsburg. Italië kraakte onder regens en sneeuw waardoor honderden kilometers weg ontoegankelijk werden. Het Spaanse Malaga werd getroffen door een tornado waarbij 25 mensen gewond raakten.

Het Europese meteoalarm laat zien dat Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Noorwegen hun borst de komende dagen ook nog nat kunnen maken. Sneeuw, ijs- en regenstormen zijn voorlopig nog niet overgedreven. Wij hoeven ons geen zorgen te maken. Het KNMI voorspelt alleen wat ijzel aan de Belgisch grens. Op een Elfstedentocht hoeven we voorlopig al helemaal niet te rekenen.

Lees ook:Dikke streep door invoering milieuzones
Lees ook:Vanavond Earth Hour, uurtje lichten uit of veel langer
Lees ook:‘Nieuws windmolenzwendel maffia is canard’
Lees ook:Oude wijn in nieuwe zak: Nederland faalt in duurzame energie
Lees ook:Lichtstad geeft elektrische auto’s overzicht stopcontacten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.