‘Red het milieu, ga niet scheiden’

Senator Steve Fielding, trots senator van de Family First-partij in Australië, heeft een nieuw argument gevonden tegen de door hem zo verfoeide echtscheidingen: die zijn namelijk slecht voor het milieu. Gescheiden koppels hebben volgens hem een veel grotere ecologische voetafdruk dan stellen die gelukkig getrouwd blijven. Of ongelukkig, dat maakt Steve niet zoveel uit.

Ga maar na: stellen die uit elkaar gaan, hebben allebei een huis nodig. Die moeten ze allebei verwarmen. En en die huizen verbruiken ze afzonderlijk meer water. Hij heeft het niet zelf verzonnen, zegt Steve. Het schijnt in één of ander Amerikaans rapport te staan. ,,Het tegengaan van echtscheidingen”, aldus Steve, ,,voorkomt dat mensen een inefficiënte leefstijl hebben en het bespaart huishoudens geld.” 

Hypocriet kan je Steve niet noemen. Hij is zelf al 22 jaar getrouwd en noemt zichzelf ‘a proud familyman’. Op zijn website schrijft hij bovendien dat hij is opgegroeid in een familie van zestien kinderen. Zijn ouders hielden zoveel van kinderen dat ze pas bij zestien stuks stopten. En dat is nou weer opvallend. Zou Steve er ook bij hebben stilgestaan dat juist grote gezinnen extreem vervuilend zijn en het klimaarprobleem enorm aanjagen?

Lees ook:‘Biobrandstoffen hebben de toekomst’, zegt platform
Lees ook:Na de modderklok, volgt de waterwekker
Lees ook:Energieminister Obama reikt China de hand, in zijn vorige baan
Lees ook:Go f****** easy on the meat royale
Lees ook:Noorse poep voor stadsbussen in Oslo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.