Miljoenen Australische dieren dood, behalve koala Sam

 

(de brandweer man die koala Sam redde)

De laatste uitslag van de Australische bosbranden: 181 mensen dood, miljoenen dieren. Kangaroes, vogels, reptielen, wombats, schildpadden, ze zijn er met bosjes aangegaan in de vuurzee van Victoria. Meer dan 400.000 hectare bosgebied is veranderd in een geblakerde vlakte. Wildlife Victoria, een vrijwilligersorganisatie, roept iedereen op geld te doneren. Er is tekort aan alles voor de dieren.

Overal in het rampgebied liggen lijken van dode kangaroes en wallabies. Volgens brandweerlieden vielen vogels letterlijk dood uit de lucht tijdens de branden. Net zo erg is dat de overlevende dieren nu wellicht een hongerdood sterven, omdat hun voedsel is verbrand. Wombats zouden zich in hun holen hebben verscholen tijdens de brand, maar nu dus nergens iets te eten kunnen vinden. Kangaroes hebben op hun beurt verbrande poten en honger, omdat ze terugkeren naar hun verkoolde territorium.

 

De Australiërs kunnen zoveel dood en verderf niet meer aan. Zij vergapen zich bij wijze van troost aan koala Sam, het wolliige diertje dat door een brandweerman werd gered. De video waarop de brandweerman hem uit een fles bronwater laat drinken is een wereldhit (zie hierboven). Inmiddels is het beestje veilig opgevangen en gaat het op roze sokken Valentijnsdag tegemoet. Kijk hierrr..

Lees ook:‘Pinguïn overleeft barre winterkou in de tropen’
Lees ook:Het zit Australië niet mee: na bosbranden, nu olieramp
Lees ook:Zo ziet klimaatverandering eruit in Australië
Lees ook:M-woord is gevallen over CO2-opslag onder Barendrecht
Lees ook:Australië print zonnecellen als bankbiljetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.