Superheld voor het milieu afgestoft: Captain Planet

 

Wie hebben we nodig om de planeet te redden van vervuiling, klimaatverandering en ontbossing? Juist een superheld. Groen.blog.nl stoft daarom de vergeten superheld Captain Planet af. Als iemand de aarde kan zuiveren, is hij het. Tenminste, als hij niet weer in de vergetelheid raakt.

Hierbij deel 1 van de aflevering waarin hij met de planeteers strijdt tegen de spuuglelijke boeven die de kust met olie besmeuren. Het Mother Nature Netwerk plaatst de komende tijd nog eens twintig afleveringen op zijn site.  Hierrrr is veel meer te vinden over de revival van Captain Planet.

Captain Planet was begin jaren negentig razend populair. Ted Turner, u weet wel, van CNN, speelde met zijn creatie in op het gestegen milieubewustzijn van de Amerikanen. Maar na een vliegende start werd het in de jaren erna stiller rond Captain Planet. In 1996 stopte de serie. In 2007 was even sprake van een film, maar die is er nooit gekomen. De Captain Planet Foundation heeft al die jaren wel overleefd en is nu een particuliere jongerenorganisatie voor milieuprojecten in de Verenigde Staten.

Lees ook:Amerikanen kan klimaatverandering niets meer schelen
Lees ook:NASA-satelliet voor broeikasmetingen stort neer
Lees ook:Na de modderklok, volgt de waterwekker
Lees ook:Jongeren zeggen: ‘ Houd op over klimaatverandering’
Lees ook:Eureka! Zeilen vermindert de CO2-vervuiling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.