Digitale herriemaker voor stoer imago elektrische scooter

In de categorie hilarisch: de Vroombox, een apparaatje dat het ellendige, knetterende brommergeluid imiteert, moet jongeren eindelijk op de elektrische scooter krijgen. Het is geen grap, de Leeuwarder Courant schrijft er vandaag een uiterst serieus verhaaltje over. En het bedrijf Ecomovement ziet wel wat in de Vroombox.

Wat wil het geval. De stroomscooter kampt onder jongeren met een hardnekkig suf imago. Zo’n zoemend ding lijkt net een scootmobiel voor bejaarden, vinden zij. Hun brompet dient lawaai te maken, anders worden ze uitgelachen door hun vriendjes. Daar komt de Vroombox in beeld, waarvan hierrr de geluiden alvast zijn te horen.  Behalve de scooter kan de Vroombox u ook lastig vallen met herrie van een Pontiac of een Lamborghini.

Het idee om elektrische scooters uit de rusten met een Vroombox komt van leerlingen van de Friese Piter Jellesschool. Zij moesten nadenken hoe de elektrische scooter populair kan worden bij jongeren. De digitale herriemaker kwam als beste idee uit de bus. Maar er waren meer suggesties: een geïntegreerde telefoonoplader, een koptelefoon in de helm, prints voor zadels en een rijwindventilator om ledlampjes in het dashboard brandend te houden.

Groen.blog heeft ook een idee: verbied de vervuilende benzinescooters, zodra de elektrische versies net zo goed werken, en er genoeg oplaadpunten zijn. Tot die tijd, handhaaf eindelijk de wet en deel boetes uit aan scooterterroristjes en mororidioten die het nodig vinden om keihard knetterend rond te scheuren.

Lees ook:Lichtstad geeft elektrische auto’s overzicht stopcontacten
Lees ook:Obama: zijn zeven groenste plannen
Lees ook:Amsterdam over op elektrisch vervoer
Lees ook:Britse milieuadviseur: ‘Grote gezinnen zijn milieucriminelen’
Lees ook:Op stroom door Amsterdamse grachten toeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.