Topdrukte isolatie woningen in koude januarimaand

Temidden van alle doffe ellende over de kredietcrisis is er in Nederland één sector die topdagen beleeft. Isolatiebedrijven kunnen de vraag nauwelijks nog aan, meldt RTL Nieuws vanavond. In de koudste januarimaand sinds twaalf jaar besluiten Nederlanders massaal hun te laten dichtkitten om de warmte binnen te houden.

Een gemiddeld gezin zou deze maand zomaar zeventig euro meer aan stookkosten kwijt zijn dan gemiddeld. Het is namelijk niet alleen snijdend koud, de energieprijzen zijn ook nog eens flink gestegen. Dat maakt een geïsoleerd huis ineens een stuk aantrekkelijk. Voor het kabinet komt dit als een geschenk uit de hemel, want met het streven om in 2011 een half miljoen huizen flink te hebben geïsoleerd wil het niet bepaald vlotten. Juist het bedrijfsleven heeft forse kritiek.

Ook de Tweede Kamer riep het kabinet daarom pas geleden nog op daar meer werk van te maken. CDA-Kamerlid Liesbeth Spies wil 250 miljoen euro extra steken in het isoleren van woningen. Ook zou het plaatsen van dubbel glas in een lager btw-tarief kunnen vallen, vindt zij. De PvdA vindt dat de overheid energiebedrijven meer achter de broek moeten zitten om bij ons thuis gas en elektriciteit te besparen. Zo zouden ze meer hoogrendementketels moeten plaatsen.

Milieuminister Jacqueline Cramer voelde tijdens het Kamerdebat al helemaal niets voor extra maatregelen. Het nieuws dat de januarikou woningisolatie aanjaagt zal haar niet warmer maken om meer geld uit te trekken voor het isoleren van woningen.

Lees ook:Goedkoop lenen voor isolatie woningen
Lees ook:‘Mes in belasting voor betere woningisolatie’
Lees ook:Leve de recessie, klimaatdoelen komen in zicht
Lees ook:Cramer overwinnaar van crisispakket
Lees ook:Provincies hebben ineens groen bestaansrecht

Eén reactie op “Topdrukte isolatie woningen in koude januarimaand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.