CO2ogle is canard van The Times

Arme, arme Alex Wissner-Gross. De jonge natuurkundige dacht tegen journalisten van The Times een helder betoog te hebben gehouden over CO2-uitstoot door internetgebruik. Maar hij kreeg de schrik van zijn leven toen hij de krant opensloeg. Zijn verhaal was een beschuldiging aan het adres van Google geworden.

The Times schreef dat twee keer googlen even vervuilend is als het zetten van een pot thee. Het gevolg: paniek bij de zoekreus die zo zorgvuldig een groen imago opbouwt en de aantijging in alle toonaarden ontkende. Toen arme Alex van de schrik was bekomen, vertelde ook hij woedend dat The Times de boel bij elkaar heeft verzonnen. Waar de vergelijking tussen googlen en het koken van theewater vandaan komt, is hem een raadsel. Hij zegt hem niet te hebben gemaakt.

Wissner-Gross lijkt de dupe van twee iets te gretige journalisten. Tegen de site Technewsworld.com zegt hij: ,,Om de een of andere reden heeft The Times in zijn verhaal over de studie een appeltje te schillen met Google. Ons werk heeft niets te maken met Google. Onze nadruk ligt op het internet in het algemeen. We hebben ontdekt dat het gemiddeld ongeveer twintig milligram aan CO2 per seconde kost om een website te bezoeken.”

Ondertussen spint Google garen bij alle publiciteit. De zoekgigant krijgt zomaar de mogelijkheid om zijn groene projecten eens uitgebreid onder de aandacht te brengen. Zo komt het concern met een heel andere vergelijking. Een snelle zoekopdracht vergt volgens Google minder energtie dan een menselijk lichaam in tien seconden verbruikt.  Wissner-Gross, die ook sites klimaatneutraal maakt, heeft het zoekconcern beloofd een kopie van zijn onderzoeksrapport sturen.

Lees ook:Broeikaseffect….even snel zoeken met CO2ogle
Lees ook:Handleiding voor huis-, tuin- en keukenkerncentrale
Lees ook:Professor Jos: ‘Google Earth oplossing broeikaseffect’
Lees ook:‘Opwarming aarde nadert fatale twee gradengrens’
Lees ook:Boodschappen aan de wereld van klimaatwetenschappers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.