Categorie: "Vakantie"

Gelukkig duurzaam in Costa Rica

Duurzaam gelukkig worden? Neem het eerste beste vliegtuig naar Costa Rica, en compenseer je CO2 natuurlijk even. Want volgens de Britse denktank New Economics Foundation word je in Costa Rica het gelukkigst, zonder het milieu al te zwaar te belasten. Er is bij 143 landen gekeken naar landschap, de al dan niet vriendelijke bevolking, welvaart en welzijn.

Nederland komt ook voor in de lijst. Het slechte nieuws is: wij staan op nummer 43, helaas het rechterrijtje. Het goede nieuws: in dat sneue rijtje staan we dus wel bovenaan. De Verenigde Staten staan van alle ’ontwikkelde’ landen het laagst, vanwege de ongebreidelde consumptie- en dus vervuilingsdrift. Helemaal onderaan bungelt Zimbabwe, met de groeten van Mugabe.

Voor Valentijnsdag: top tien ecologisch, romantische vakanties

 Waarom in het crisisjaar 2009 niet eens stevig uitpakken en met Valentijsdag ontsnappen aan alle ellende? Zoals we al eerder hier constateerden is ecologisch toerisme helemaal in. Groen.blog presenteert u daarom hierrrrr de tien meest romantische en verantwoorde toeristische plekken op aarde, volgens de site Daily Green dan. Van Costa Rica tot Toscane en van Antarctica tot de Fiji Eilanden. Tip: trek wel even uw portemonnee.

Nieuwe site met tips voor duurzame vakantie

Naast de voor de liggende thema’s zon, cultuur en avontuur is ook duurzaamheid populair op de Vakantiebeurs die gisteren is begonnen in de Utrechtse jaarbeurs. Volgens Milieu Centraal willen veel toeristen tegenwoordig hun uitstoot van broeikasgassen compenseren en de milieuschade op reis beperken.

En dus heeft het bureau samen met de reisbranche een website gelanceerd. Hoewel de meest duurzame vakantie nog altijd in de eigen achtertuin wordt gevierd, staat de site www.ikhebzininvakantie.nl uiteraard geheel in het teken van reizen. De informatie is volgens Milieu Centraal volledig onafhankelijk en gebaseerd op zogenoemde brondocumenten, wetenschappelijk onderzoek.

CO2-vakantievoetafdruk in kaart gebracht

Nog een halfjaartje en dan: Vakantie!! Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat onze nationale hobby jaarlijks bijna acht procent bijdraagt aan de Nederlandse uitstoot van broeikasgassen. Dat is evenveel als onze chemische industrie en zelfs meer dan de uitstoot van de raffinaderijen in de Europoort. Elke euro die we uitgeven op vakantie levert gemiddeld twee keer zoveel CO2-vervuiling op vergeleken met diezelfde euro die we thuis uitgeven.