Grote auto’s ook milieuvriendelijker

Zuinigheid is niet langer het alleenrecht van kleine auto’s. Ook auto’s in de grote middenklasse worden steeds zuiniger en kwalificeren daarmee steeds vaker voor de gunstige 20 procent bijtelling bij lease. Dat blijkt uit de jongste editie van de Top10′s Zuinige auto’s die de ANWB in samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu elk kwartaal uitbrengt.In de categorie Groot Benzine valt de Volkswagen Passat 1.4 TSI onder de CO2-norm van 140 g/km waardoor deze gunstige belastingmaatregel van toepassing is. Bij de categorie Groot Diesel zijn er twee merken die nu onder deze belastingmaatregel vallen, te weten de Volvo S40 1.6 D DRIVe Start/Stop en de Skoda Octavia 1.6 TDi Greenline. Van beide merken vallen ook de stationwagon, de Volvo V50 en de Skoda Octavia Combi Greenline in de gunstige bijtelling.

Volgens de ANWB is een belastingvoordeel op deze voertuigen een goede stimulans voor zakelijk rijders om over te stappen op deze zuinige modellen. Ook gezinnen die behoefte hebben aan grotere voertuigen kunnen door deze energiezuinige modellen op termijn geld besparen.

In de Top10′s valt de grote winst op van Volvo. Zowel in de categorie Middelgroot als Groot Diesel wist Volvo de uitstoot van CO2 te beperken tot 104 g/km. Een opvallend resultaat aangezien de klasse Klein Diesel t/m 110 gram loopt. In de categorie Klein Benzine wist Nissan met de nieuwe Pixo de tweede plaats te bereiken. Meer informatie en de volledige lijsten met de Top 10′s zijn te vinden op anwb.nl

Lees ook:Amsterdam over op elektrisch vervoer
Lees ook:ECN voospelt: over twintig jaar massaal in elektrische auto
Lees ook:Mijngeldgaatgoed.nl naar de borstvoedingspraktijk
Lees ook:Strippen voor het milieu helemaal hot
Lees ook:Digitale herriemaker voor stoer imago elektrische scooter

10 reacties op “Grote auto’s ook milieuvriendelijker

 1. Mark

  Ik zou het fijn vinden als deze blog weer tot leven kwam, want ik las de berichten met plezier.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Danny

  @Mark het is inderdaad jammer dat er geen energie meer in dit blog wordt gestoken.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Herman Vruggink

  De berichten van Groen.blog werden zeer op prijs gesteld. Nu kan ik mij voorstellen dat een tijdelijke vakantieonderbreking op zijn tijd om op te laden sosm wel eens nodig is. Hopelijk komt deze site toch weer eens tot leven?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Addison Torres

  De berichten van Groen.blog werden zeer op prijs gesteld. Nu kan ik mij voorstellen dat een tijdelijke vakantieonderbreking op zijn tijd om op te laden sosm wel eens nodig is. Hopelijk komt deze site toch weer eens tot leven?
  +1

    /   Beantwoorden  / 
 5. Houten garages

  Ik kwam toevallig op deze blog terecht en had eigenlijk niet door dat er geen nieuwe posts meer in stonden..jammer want de onderwerpen zijn interessant

    /   Beantwoorden  / 
 6. pascal

  Het is een mooie ontwikkeling. Steeds meer auto’s worden zuiniger in verbruik en beter voor het milieu. En ze zijn ook niet zo lelijk als de Prius. Dat is echt een lelijk ding en volgensmij nieteens zo goed voor het milieu met zo’n accu.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Qadd

  Bericht aan de beheerder die dit blog heeft verlaten, ik zou graag groen.blog weer nieuw leven inblazen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.