Groen vlaggeschip aan rand van afgrond

Zo snel als Econcern is gegroeid, zo snel – of eigenlijk: nog veel sneller – stort het groene vlaggeschip van Nederland naar beneden. Het concern dat de afgelopen jaren met ongekende vaart zijn vleugels uitsloeg, kan de rekeningen niet meer betalen heeft uitstel van betaling aangevraagd. 

Dat het slecht ging met Econcern wisten we al. De economische crisis komt keihard aan, mede omdat allerlei duurzame projecten ineens op de schop gaan. Tweehonderd banen moeten worden geschrapt. Topman Van Wijk smeekte het kabinet daarom om garantiestellingen, zodat projecten in godsnaam door zouden gaan. Het heeft niet mogen baten.

Het kabinet vindt dat het al genoeg doet aan garantiestellingen en Econcern zakte verder weg in het dieprode financiële moeras. En nu, staat het dan aan echt aan de rand van de afgrond. Op eigen kracht kan Econcern kan niet meer verder. De enige hoop is gevestigd op een reddende engel, desnoods de gevestigde energiebedrijven.

Lees ook:Dikke streep door invoering milieuzones
Lees ook:Het groene goud van de oliebol
Lees ook:Supermarkten onderzoeken biologische plastic tasjes
Lees ook:W-teams voor veel meer windmolens op land
Lees ook:Web2.0-activisme: Power to the groene consument

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.