Amersfoorter heb geen zin an spaarlamp en groene stroom

Natuurlijk, u bent als Amersfoorter helemaal voor het milieu en tegen energieverspilling. Spaarlampen en groene stroom in huis? Fantastisch. Vrijwel al uw stadsgenoten antwoordden in een groot onderzoek hetzelfde. Zo lang ze het zelf maar niet hoeven te doen. Want slechts één op de drie heeft ook daadwerkelijk spaarlampen in huis ingedraaid. Hetzelfde geldt voor groene stroom. 

Redenen genoeg voor Amersfoorters om geen spaarlampen te gebruiken. Het licht deugt niet, de lampen zijn te duur, het is te veel moeite, ‘ het heb toch geen zin’ en sommigen hebben gewoon geen idee. Volgens onderzoekers schort het aan het imago van de spaarlamp en weten Amersfoorters niets van de moderne spaarlamp.

Wat betreft groene stroom is het allemaal geen haar beter. Eenderde van de Amersfoorters tonen zich van hun defaitistische kant. Ze denken dat het overstappen op schone elektriciteit toch geen nut heeft, dat het te duur is, veel te ingewikkeld of dat het allemaal te veel moeite kost.

Amersfoort kan dus aan de bak, constateert ook de wethouder. De gemeente wil in 2030 klimaatneutraal zijn en op deze manier schiet het allemaal niet op. U wordt als Amersfoorter het komende jaar waarschijnlijk onder spotjes, commercials en aanbiedingen bedolven. Een relativerende opmerking: Amersfoorters doen het met energiebesparing absoluut niet slechter – of beter – dan de gemiddelde Nederlander. Eerder iets beter.

Lees ook:Nieuwe trend: schijten tegen klimaatverandering
Lees ook:Amerikaans groen home improvement op internet
Lees ook:Tweet-a-Watt winnaar duurzame design competitie
Lees ook:Vanavond Earth Hour, uurtje lichten uit of veel langer
Lees ook:Belgische Low Impact Man moet weer aan de bak

Eén reactie op “Amersfoorter heb geen zin an spaarlamp en groene stroom

  1. Thomas van Eijndhoven

    Het hele spaarlampen verhaal slaat ook nergens op.
    De spaarlamp is inderdaad zuiniger als we kijken naar het stroom verbruik.
    Maar voor iedereen die het nog niet wist, spaarlampen zitten vol chemische bestanddelen o.a. kwik en er is al een milieuramp in ontwikkeling door de beste lamp.

    Tevens is er ongeveer 1,5 jaar geleden al een documentaire geweest (NL 1&2) over hoe wij nederlanders omgaan met het afval. Het zal voor de ‘open minded’ onder ons geen verassing zijn.. Naast onze oude computers, mobieltjes, chemische boten, e.d. mogen nu ook ladingen vol spaarlampen (indien deze niet in de ovens belanden) tegen betaling in Afrika gedumpt worden..

    Zijn wij tenminste wél goed voor het milieu, toch?

    Helaas is dit niet de motivatie van de mensen in Amersfoort om de lamp niet te gebruiken..
    Ze geven gewoon geen drol om het milieu, of ze zijn simpelweg te lui om iets te ondernemen..

    Ik hoop echt dat mensen ooit uit deze passieve spiraal komen en weer wat principes ontwikkelen en daar ook naar handelen.. Iedereen vind het allemaal wel prima, en houden zich bezig met de meest onbelangrijke zooi. Iedereen wilt een LCD tv, en de nieuwste ditjes en datjes… Simpelweg omdat de massa een lege huls is van loonslaven, onvervuld, zonder passie.. En dit allemaal maar proberen te compenseren met ego, lust en materialisme…

    Kijk eens verder naar tai chi, yoga of maak eens wat meer tijd voor wat echt belangrijk is..
    Wachten heeft geen zin, “there’s no better time then now..”

    Gegroet;

    Thomas

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.