Extreme hittegolf foltert Australië

Op de Australian Open in Melbourne krijgen de tennismiljonairs ook hun portie klimaatverandering. In de hittegolf die Down Under momenteel geselt loopt de temperatuur op de tennisbaan op tot boven de veertig graden. Om ongelukken te voorkomen heeft de organisatie de Extreme Heat Policy uit de kast getrokken.

Heel Australië zucht onder extreme hitte. Nog een paar dagen en dan wordt de ergste hittgolf van de afgelopen honderd jaar geëvenaard. Vandaag kroop de temperatuur in verschillende steden naar een moordende 46 graden Celcius. Het gevolg: bosbranden, 28 doden, chaos op het spoor door kromgetrokken rails en vele tienduizenden gezinnen zonder elektriciteit doordat de stroomvoorziening had begaf. De ellende is volgens het Australische KNMI nog niet voorbij. Er worden nog zes dagen van meer dan veertig graden voorspeld.

Met zulke hittegolven in het vooruitzicht vonden ze het in Australië wijs een aparte klimaatminister aan te stellen. Penny Wong heet die en hij vertelt dat de hittegolf een direct gevolg van het broeikaseffect is. ,,Dit klopt met voorspellingen van klimaatverandering en wat de deskundigen hebben voorspeld.”

Lees ook:‘Bosbranden worden alleen nog maar erger in Australië’
Lees ook:Warm Paasweekend niet extreem, wel bijzonder
Lees ook:Erg warm april, na koude nawinter
Lees ook:Fuel, vetste game op aarde na de klimaatramp
Lees ook:Sneller opwarmen in schone lucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.