Motorola introduceert eerste milieumobieltje

Dat swaffelen tot het woord van 2008 werd gekozen, is een raadsel. Het is een gek woord voor een merkwaardige hobby. Meer niet. Het echte woord van het jaar is natuurlijk klimaatneutraal, de aflaat waarmee we onze vliegreizen en autoritjes afkopen. De marketingboys van Motorola weten ook wel raad met de toverterm.

De telefoonfabrikant claimt het eerste honderd procent klimaatneutrale mobieltje op de markt te brengen. De Moto W233 Renew is gemaakt van weggegooide plastic waterflessen en volledig recyclebaar. De broeikasgassen die bij de productie, distributie en zelfs het bellen vrijkomen worden volgens Motorola gecompenseerd door Carbonfund.org, zegmaar de Amerikaanse klimaatneutraalgroep.  Ook over de verpakking zegt Motorola te hebben gedacht. De doos is 22 procent kleiner dan gewoonlijk en bestaat uit hergebruikt papier. Verder wordt er een gefrankeerde envelop bijgeleverd waarmee kopers hun oude mobiel gratis kunnen opsturen voor recycling.

Wie ‘s werelds eerste honderd procent duurzame mobieltje in Nederland wil kopen, moet nog even wachten. De telefoon is pas net in de Verenigde Staten te koop via T-Mobile. Wanneer Europa volgt, laat het concern in het midden. De telefoon heeft weliswaar alles van een gewone Motorola, maar het is afwachten of duurzaam ook echt een succesvol verkoopargument is.

Lees ook:Ecotelefoon Nokia: zonder oplader én zonder korting
Lees ook:Wedloop om klimaatvriendelijk mobieltje losgebarsten
Lees ook:Eco-billboard op Times Square als statement
Lees ook:Goedkoop lenen voor isolatie woningen
Lees ook:Samsung lanceert nieuw groen mobieltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.