Ecotelefoon Nokia: zonder oplader én zonder korting

Dat Motorola goede sier maakt met de introductie van ‘s werelds eerste milieumobieltje kon Nokia natuurlijk niet op zich laten zitten. De Finse telefoongigant is er daarom eens voor gaan zitten en komt op met de volgende briljante ecologische vinding: een mobiel zónder telefoonoplader. De redenering is dat iedereen al een oplader heeft. 

Het N79-ecomobieltje is voorlopig alleen online te koop via de Britse site van Nokia en kost 319 pond. Nokia vermeldt er overigens niet bij dat de uitgeklede telefoon geen cent goedkoper is dan de N79-modellen met oplader.

Om het groene imago wat aan te kleden is de verpakking kleiner en doneert Nokia voor elke verkochte telefoon vier pond aan het Wereld Natuur Fonds. In ruil daarvoor staat de WWF-panda op de site naast het mobieltje afgebeeld. Doet het altijd leuk in de beeldvorming.

Geïnteresseerden kunnen op de Engelse site van Nokia hun mening geven. Als lokkertje krijgt u dan een korting op de ‘ecotelefoon’. Mocht u zo’n ding aanschaffen vergeet niet gelijk online een oplader erbij te kopen voor acht pond.

Lees ook:Wedloop om klimaatvriendelijk mobieltje losgebarsten
Lees ook:Motorola introduceert eerste milieumobieltje
Lees ook:Na klappertanden voor klimaat, straks in het donker zitten
Lees ook:Nieuwe site met tips voor duurzame vakantie
Lees ook:Vanavond Earth Hour, uurtje lichten uit of veel langer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.