WNF maakt het uit met vieze Essent

Brekend nieuws: het Wereld Natuur Fonds (WNF) maakt het uit met hoofdsponsor Essent.  Het Nederlandse energieconcern gaat namelijk fuseren met de grootste viespeuk van Europa, het Duitse RWE. De Nederlandse energiemaatschappij gooit daarmee zijn groene imago volledig te grabbel, stelt het WNF. En dus mag Essent de aaibare panda niet meer afbeelden op zijn publicaties. Tegelijk is het elektriciteitsbedrijf goedkoper uit, want als hoofdsponsor betaalde het jaarlijks ‘enkele tonnen’ aan het WNF. 

Het komt niet vaak voor dat een bedrijf zijn zorgvuldig opgebouwde imago, in dit geval milieuvriendelijkheid, in zo’n moordend tempo om zeep helpt. Essent bracht in 1995 als eerste groene stroom op de markt en is sinds 2001 hoofdsponsor van het WNF. Maar met de uitverkoop van de Nederlandse energiebedrijven heeft Essent besloten in zee te gaan met het smerigste elektriciteitsbedrijf van Europa, RWE.

RWE staat met stip bovenaan de lijst van energiereuzen die nog steeds grootschalig investeren in vervuilende bruinkoolcentrales, zonder afvang van CO2. Het Duitse concern heeft op zijn beurt goed opgelet tijdens de lessen green washing. Op zijn website predikt het duurzaamheid en zorg om het klimaat. Essent is verdrietig dat WNF de relatie uitmaakt. Maar, schrijft het bedrijf opgetogen in een persbericht, het gaat met RWE toch een ‘duurzame toekomst tegemoet’.

Lees ook:Nederlandse energiesector in de uitverkoop
Lees ook:TNT-topman belooft groen te blijven
Lees ook:Bureacratische molen voor windenergie op zee komt op gang
Lees ook:Slechts aardgasvelden vol CO2 gaan boven Groningen
Lees ook:In Amsterdam begint duurzame energie ergens op te lijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.