TNT-topman belooft groen te blijven

Een CEO om te zoenen, TNT Post-topman Peter Bakker. Hij is niet alleen helemaal rock ‘n roll – want groot U2-fan - hij heeft ook een groot groen hart. Onder leiding van Bakker doet TNT Post niet aan greenwashing. Nee, de postbodes voeren duurzaamheid werkelijk door in het concern. In het AD belooft Bakker vandaag dat TNT blijft investeren in duurzaamheid.

,,We blijven ons inzetten om de CO2-uitstoot van ons bedrijf te verlagen”’, vertelt hij. ,,Als bedrijf stimuleren we dat onze chauffeurs zuinig rijden. Het scheelt ons en het klimaat als 50.000 chauffeurs op hun rechtervoet letten. Verder worden al onze nieuwe kantoren CO2-neutraal.” TNT staat voor het tweede achtereenvolgende jaar op nummer één van de Dow Jones Sustainability Index.

Hartstikke mooi, maar dan volgt toch de zorgwekkende opmerking: ,,Uiteraard heeft de terugval van de economie consequenties voor investeringen in duurzaamheid. Het hele bedrijf moet dit jaar op de kosten letten.” TNT blijft weliswaar het Wereld Voedselprogramma van de VN, UNEP, steunen, maar het lijkt erop dat het ook het groene postconcern duurzaamheid afknijpt als het economisch tegenzit.

Het is dus de vraag of TNT meer dan de huidige 26 procent groene stroom gaat afnemen. Toch belooft Bakker dat zijn concern zich blijft onderscheiden met milieumaatregelen. ,,Of de volgende bestuursvoorzitter hiermee zal stoppen? Dat lijkt me moeilijk. Zowel het voedselprogramma als de CO2-reductie zijn zo diep in de organisatie verankerd dat de eigen TNT-mensen zullen gaan protesteren wanneer we ineens Formule 1 gaan sponsoren.”

Lees ook:WNF maakt het uit met vieze Essent
Lees ook:Groene schoenen te koop van Keds
Lees ook:Weinig enthousiasme duurzaamheid bij Amerikaanse bedrijven
Lees ook:Duurzame Global 100-lijst discrimineert Nederland
Lees ook:In Amsterdam begint duurzame energie ergens op te lijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.