Atoomstroom populair bij hoog opgeleide man

Hoe zou het toch gaan met Atoomstroom? De nieuwste energieleverancier in Nederland verscheen eind vorig jaar ineens op de markt met de leus dat het ‘schone en CO2-vrije stroom’ verkoopt uit kerncentrales. Het gevolg: Greenpeace op de kast. De milieuclub eist nu dat de reclame wordt aangepast, want kernenergie is per definitie vervuilend en bij de productie van de brandstof en de bouw van kerncentrales worden ook broeikasgassen de lucht in gepompt.

Verrassende redenering, want de bouw van windmolens veroorzaakt eveneens CO2-uitstoot en daar hebben milieu-activisten nog nooit tegen geprotesteerd. Hoe dan ook, de Reclame Code Commissie zal over een tijdje uitspraak doen. Het gesteggel heeft Atoomstroom niet gedeerd. Duizenden klanten hebben zich volgens het bedrijf aangemeld, vrijwel uitsluitend hoog opgeleide mannen. De nucleaire energiemaatschappij mikt binnen drie jaar op 200.000 klanten.

Free publicity en een antwoordkaartje in de Elsevier zou het grootste deel van de klanten hebben opgeleverd. Er is volgens Atoomstroom dus genoeg potentie kernenergie in Nederland. In het eerste kwartaal volgt de eerste reclamecampagne, hoewel die ook nog niet grootschalig van aard zal zijn.

De oprichters van Atoomstroom, Sjef Peeraer en Jacques Klok, benadrukten bij hun presentatie in oktober dat ze géén vehikel zijn van de kernenergielobby. Ondertussen spelen ze daarin natuurlijk wel een bijzondere rol. De stroom die zij inkopen komt uit onze Zeeuwse centrale in Borssele en uit Frankrijk. Ook zei Peeraer in december nog dat zijn nucleaire stroom inmiddels dertig procent goedkoper is dan grijze stroom uit kolencentrales. Dat zou hij vooral bereiken door slim in te kopen.

Lees ook:Tweede kerncentrale lijkt stapje dichterbij
Lees ook:Amsterdamse winkeliers op hun zuinigst
Lees ook:Miss Atoom, with nuclear love from Russia
Lees ook:Warm Paasweekend niet extreem, wel bijzonder
Lees ook:Bouw kolencentrales op de helling

18 reacties op “Atoomstroom populair bij hoog opgeleide man

 1. poldermanneke

  Peeraer kletst uit zijn nek. Net als de nationale ramp genaamd NL Energie rekenen ze gewoon een extreem vet vastrecht voor levering (en nog wat andere lucratieve meerkosten die helemaal NIETS met kWh levering hebben te maken) waar je je arm aan betaalt. En dan doen ze vervolgens schijnheilig alsof ze “slim hebben zitten inkopen” met een volstrekt kunstmatige en puur fictieve, gelogen dan wel niet controleerbare lage kWh “inkoops”prijs. Kolder. Pure marketing truuk om atoomstroom salonfähig te maken.

  Laten de Elsevier boys elkaar maar lekker gek maken met hun fictieve, ongecertificeerde speeltje. Doet u nog wat extra gloeilampen aan, anders verdien je je vastrecht levering niet terug… (hoeveel zou een Elsevier lezer gemiddeld aan elektra per jaar er door jassen?)

  Straks RWE en/of Delta/EDF die voor het CDA het vuile werk gaat opknappen en er een splijtingscentrale of vier bij mag gaan plempen in Vlissingen Oost?

  Gaat Peeraer de hoogspanningskabels dan betalen? Of gaat hij die aan zijn Elsevier klanten doorrekenen?

  Dat wordt weer een (nog) hoger “vastrecht levering”, dus…

    /   Beantwoorden  / 
 2. jotema

  Atoomstroom vooral populair bij hoger opgeleide mannen. Daar behoort Poldermanneke blijkbaar niet toe. De enorme rampen van de milieuactivisten en de enorme kosten die de Staat dient te maken om oerlelijke, not in my backyard, windmolens van 200 meter hoog te plaatsen is veel rampzaliger dan 50 kg (5 emmertjes)afvalvan Borsele per jaar. Dus, allemaal over op atoomstroom. Kan ik aandelen van deze BV kopen? Mail me aub
  Jotema

    /   Beantwoorden  / 
 3. poldermanneke

  Jotema:
  Ik raad U aan om “de enorme milieuramp” Here Comes The Sun te bekijken of anders 400 Euri uit te trekken voor Focus op energie van NRC op 17 maart. Leerzaam en inspirerend lekker in de luie stoel Hermann Scheer aanhoren en ook nog op de koop toe zijn magistrale analyse Energy Autonomy in de handen gedrukt krijgen. Een investering of a life-time die zich dubbel en dwars zal “terugverdienen” (rotwoord, maar ja, afkomstig uit de koker van EZ, dus dan weet je het wel…).

  Je mag best mijn bul inzien, overigens. Biologie aan de RUL, het volledige traject…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hermann Scheer is zeer omstreden

  Hermann Scheer’s visie lijkt aantrekkelijk en zijn verhaal is utopisch. Toch bekruipt me hier het gevoel van ‘de waterstofhype’: Vijf jaar geleden waren we allemaal dolenthousiast na het zien van de Tegenlicht documentaire ‘De Waterstofeconomie’. Achteraf blijkt het allemaal (helaas) luchtfietserij te zijn geweest…

  Scheer is ook zeer omstreden (klik op mijn naam voor artikel, weet hiet hoe ik hier een werkende URL post). Één van zijn kritikasters -Vinod Kohsla- heeft het in het verleden meestal bij het rechte eind gehad.

  Het zou natuurlijk geweldig zijn als Scheer gelijk zou hebben. Ik ben echter bang dat we hier een illusie achterna lopen die uitmondt in hoge stroomprijzen: Want nu te weinig basislast bouwen leidt tot stroomtekorten in de toekomst…

  Maar Herman Scheer tegenspreken is ‘not done’; daar maak je jezelf alleen maar impopulair mee… Misschien dat het tijd wordt om het sprookje ‘De nieuwe kleren van de Keizer’ uit onze jeugd te herlezen en daar lessen uit te trekken…

  Tot zover.

  Jordi (inderdaad, ir. uit Delft).

    /   Beantwoorden  / 
 5. Henk Daalder Windparken Wiki

  Het verhaal van Herman Scheer is niet utopisch, het is heel praktisch, en het resulteerde er in 5 toe, dat Duitsland het land was dat wereldwijd de meeste duurzame energie opwekte.

  Investeerders in duurzame energie weten in Duitsland waar ze de hele investerings periode aan toe zijn. Ze weten vooraf dat hun park rendabel is, en zo weken de Duitsers heel veel duurzame energie op, die ook nog rendabel is.

  De nederlandse overheid zegt dat ze met de SDE ook vergelijkbaar systeem heeft, maar helaas, mogen EZ amtenaren de SDE tarieven net te slecht houden om de nederlandse duurzame energie te laten slagen. van de 500 miljoen werd slechts 70 miljoen SDE budget toegekend.

  Onze toch al niet zo duurzame overheid, houdt de condities voor groei in duurzame energie zorgvuldig SLECHT. Zij verdedigt de fossiele belangen van haar vrienden en bevriende lobbyisten. En stelt de overgang naar goedkopere duurzame energie nog even uit. Fossiele energie bedrijven mogen nu nog gratis ons milieu en klimaat verpesten met veel uitstoot en klimaatschade. Duurzaam is goedkoper. Zo werkt het in Duitsland, Spanje en Denemarken. Het CDA helpt haar fossiele vrienden en is daarmee de meest kwalijke kracht in onze samenleving.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harald Meijer

   Deze nare berichten zouden goed beschreven in de NRC moeten staan en bondig in Spits en Metro, zodat er weer een breed draagvlak in politiek Nederland is om het CDA van regeringsbevoegdheid af te laten zien voor de tweede keer in dertig jaar. Aangezien Balkenende er reeds jarenlang een foute brij van maakt moet het eigenlijk definitief afgelopen zijn met deze partij die zich presenteert als bondgenoot van de burger, maar in werkelijkheid de geldschieter van de grootverdiener is.

     /   Beantwoorden  / 
 6. poldermanneke

  Hooggeschatte Ir. Jordi. Oh, oh, wat een pijnlijke vergissing, die volslagen onterechte “vergelijking” tussen de veronderstelde Scheer hype en de waterstof hype.

  Want Scheer is een uitermate kritisch beobachter van die H2-hype, en heeft er een vlammend betoog over geschreven in zijn must-read boek Energy Autonomy.

  pp. 89-94, niet geheel verrassend, met een sneer naar de atoomboys die hun natte waterstofdromen er door proberen te rammen bij de nitwits van Brussel, en daar absurd dure programma’s voor claimen.

  Citaat van Scheer:

  “… there can be no justification for the high-sounding concept of ‘the Hydrogen Age’, since hydrogen can hardly ever amount to much more than a side track on the renewable energy path.”

  Tuurlijk is Scheer zeer omstreden. Hij daagt openlijk de fossiel-nucleaire sector uit die onze levenssfeer naar de filistijnen lijken te willen helpen uit puur winstbejag. Scheer verdient alleen al vanwege die openlijke strijd niet de Alternatieve Nobelprijs (die hij al heeft), maar de enige Echte….

    /   Beantwoorden  / 
 7. poldermanneke

  Die “discussie” (?polemiek?) tussen venture capitalist Khosla (correcte spelling) uit het inmiddels op zonnestroom gebied boomende India en de Duitse parlementariër Scheer (uit de met 430.000 PV-systemen en inmiddels ongeveer 5,6 GWp aan gerealiseerde, en miljarden kWh producerende capaciteit gezegende wereldkampioen BRD) stamt al uit 2007.

  Overigens heeft Diane Moss op haar blog toen ook al een zeer uitgebreide en gedetailleerde, inhoudelijke repliek gegeven op de volgens haar onterechte aanval van Khosla op Scheer….:

  http://dianespov.blogspot.com/2007/04/response-to-vinod-khoslas-criticism-of.html

    /   Beantwoorden  / 
 8. Tom Faber

  Interessante discussie met een terechte verwijzing naar het Duitse duurzaamheidssysteem. Zowel economisch als “omdat het nou eenmaal beter is voor de wereld” een belangrijke stap richting duurzaamheid. Misschien een interessante toevoeging in deze discussie: Reactie van de oud astronaut en nu Professor in duurzaamheid, Wubbo Ockels: http://www.youtube.com/watch?v=vfDX7OrzB94

    /   Beantwoorden  / 
 9. Nurkoonsdaz

  The world was created by a single thought! Go to theory.box.net/shared/medkshtyoa to read it for your own advantage to get an idea to everything based on the purpose of your existence!

    /   Beantwoorden  / 
 10. sportwetten

  Der scharfe Wetter wird immer für die Underdogs Wette. Außerdem werden sie tun es so früh wie möglich. Die Plätze werden für die beste Gelegenheit zu warten und wird Wette nur nach einer Weile. Sie werden uns auf den Favoriten wetten. Die beste Zeit für ein Underdog Wette ist es so spät wie möglich zu tun. Sie können schwere Aktion aus dem Teil der Quadrate über den Favoriten finden Sie in diesem Zeitraum. Die beste Zeit auf die Favoriten um die Wette, als Platz-Wette früh wie möglich. [Url=http://www.pulsebet.com/de/] Online-Wetten[/url] Wie haben Sie die Möglichkeit, in Kontakt mit dem Online-Wetten im Laufe des Tages zu bekommen, können Sie Ihren ersten Schritt in jedem Moment nach Ihrer Entscheidung und Motivation zu machen. Sie brauchen keine Sorgen zu machen, um in solche Aktivitäten beginnen, da dies sehr einfach als auch sicher. Wählen Sie eine Online-Wett-Option in Internet und starten Sie dann durch einen einzigen Klick. Jede Art von persönlichen Daten bleiben in dieser Angelegenheit vertraulich zu behandeln. Sportwetten Aufenthalt länger in einem Gaming-Session, genießt jedes Bit der Wett-Sequenzen, und Platzierung eine entscheidende Wette an wichtigen Knotenpunkten im Spiel sind, was die Spieler für den Blick in die Sportwetten bemühen. Folglich können Sie Ihr ganzes Geld auf eine Wette, dass der Gewinner eines Turniers bestimmt Ort, sagen Golf. Aber würden Sie genießen das Glücksspiel? – Vielleicht nicht. Die Idee ist, haften Sie auf, um das Spiel, Wetten an verschiedenen Punkten, verschiedene Quoten, und verschiedene Einsätze, um das Ereignis zu erleben. [Url=http://www.pulsebet.com/de/] Sportwetten [/url] Zur Zeit gibt es eine Fülle von Sportwetten Online-Ressourcen zur Auswahl, jeder mit eigenen Vor-und Nachteile, und es ist wichtig zu wissen, wie man besser da draußen zu identifizieren und halten mit ihrem Angebot an Dienstleistungen. Während am Ende sollten Sie für die Sportwetten-Webseite, die am besten untergebracht Ihre individuellen Bedürfnisse und Anforderungen in Form von Online-Glücksspielen zu entscheiden, ist es wichtig, zunächst herausfiltern diese Ressourcen auf Popularität, Anmeldeinformationen, Reputation und Qualität der Dienstleistung. Wenn Sie festzunageln einer Sportwetten-Online-Ressource mit einer ausgewogenen Mischung dieser Eigenschaften, dann sollten Sie unbedingt probieren Sie es aus.

  El apostador fuerte siempre apuesta por los de abajo. También lo hará tan pronto como sea posible. Las plazas estarán esperando la mejor oportunidad y la apuesta sólo después de un tiempo. Se les busca apostar por los favoritos. El mejor momento para apostar por una mano más débil es hacerlo lo más tarde posible. Usted puede encontrar la acción más trepidante de la parte de los cuadrados de los favoritos durante este período. El mejor momento para apostar a los favoritos antes de hacer la apuesta tan pronto como sea posible. [Url=http://www.pulsebet.com/es/]apuestas deportivas [/url] Ahora usted puede tener que gran parte de la confianza de que va a ganar dinero sin duda lo que era raro en el pasado. Sin duda, usted puede enviar dinero a su cualquier línea de apuestas deportivas como son licencia y está regulado fuertemente. apuestas Años atrás, el juego era un juego formidable, donde los apostadores estaban seguros de perder su dinero ganado duro. Adictivo y apasionado a su manera, el juego no era el caso de entretenimiento de los estudiantes universitarios. Una de las apuestas deportivas evento fue también similar en este aspecto. Sin embargo, el espíritu de juego significa poco de emoción, la asunción de riesgos sesiones, y un pasatiempo obsesivo para muchos. [Url=http://www.pulsebet.com/es/]deporte de apuestas deportivas en línea [/url] Cuando usted está buscando un medio eficaz de obtener acceso a información actualizada para ayudarle a tomar las mejores decisiones deportivas apuesta, una línea de renombre handicapper deporte puede ser muy útil. Encuentre uno que realmente puede ayudarle a ganar dinero que le proporciona artículos dedicados, consejos y trucos, así como otros deportes de apuestas recursos inestimables.

  Il scommettitori forte sarà l’immissione di denaro pesante sui punti in questo momento. Si dovrebbe anche notare che tutti i giochi non saranno di lavoro basato su questa formula, ma ti aiuterà a dare un giudizio dignitoso nella maggior parte dei casi. Devi studiare diversi fattori quando si sta cercando di battere i libri. [Url=http://www.pulsebet.com/it/] scommesse sport [/url] Ora potete avere che gran parte di fiducia che si ottengono pagato certamente raro che è stato in passato. Senza dubbio è possibile inviare denaro alla tua qualsiasi linea come il bookmaker di scommesse sono ora autorizzati e fortemente regolamentato. scommesse sportive Per garantire che vi piace di scommesse sportive, ma giocare in modo controllato, gli esperti hanno creato il concetto di bankroll. Un fondo separato o un conto è assegnato ai giocatori d’azzardo in modo che rimangano all’interno di uno certo limite, continuare a immettere in scommesse sportive, e non get sottolineato due a loss. [Url=http://www.pulsebet.com/it/] scommesse[/url] Il modo in cui stanno andando le cose in questi giorni nel settore del gioco d’azzardo, sport offline prenotazioni in realtà non sono che lungi dall’essere percepito come passo con i tempi. Nel corso degli ultimi anni, Internet ha preso il mondo delle scommesse sportive al livello successivo, corroborando la convenienza e la gestibilità completa, alta qualità ed affidabili servizi di scommesse online.

    /   Beantwoorden  / 
 11. flexer

  Atoom stroom is de meest amorele en misdadige vorm van energie opwekking, afgezien van de risico,s van permanent opererende reactors is de productie van radioactief afval met halvering tijden in de honderd duizenden jaren een misdaad tegen het leven op deze planeet.
  Doe eens wat onderzoek voor je op koopjes jacht gaat!
  Shame on you who not realise this !!!!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Marc W

  Ja Flexer, mensen die het niet met jou eens zijn, die hebben een immoreel en misdadig standpunt. Goed, ik meld me nu aan bij Atoomstroom!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Henk Daalder Duurzame Brabanders

  Atoomstroom en kernenergie in het algemeen is een intergeneratie misdaad

  De schade die het veroorzaakt is bekend en kan voorkomen worden

    /   Beantwoorden  / 
 14. energie-atoom

  Het is alleen nog de vraag wat nu de oplossing is voor het milieuprobleem. Is kernenergie de oplossing? Greenpeace zegt van niet maar wat is het dan wel. De halve wereld vol hangen met zonnepanelen?

    /   Beantwoorden  / 
 15. jayson

  tegenwoordig weet je niet wat je moet kiezen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.