Al Gore wil .eco-domein op internet

Daar is-ie weer: Al Gore, toch een beetje de Jan des Bouvrie van de klimaatbeweging die overal opduikt. Dit keer heeft hij zich met zijn organisatie The Alliance for Climate Protection aangesloten bij de Dot Eco-groep die op internet de extensie .eco wil bewerkstelligen.

Met het .eco-domein wil Dot Eco milieuvriendelijke initiatieven en onderzoek naar klimaatverandering een beter platform geven op internet. De opbrengsten worden gestoken in ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek en verandering van economisch beleid. Zo ver is het nog niet, het .eco-domein moet later dit jaar ‘online’ gaan, als de procedures bij het ICANN zijn doorlopen.

Behalve figuren als de bijna vergeten James Bond-vertolker Roger Moore heeft nu dus ook Al Gore zich bij de groep aangesloten. Wie de voormalig vice-president heeft binnengehaald laat zich na een blik op de site van Dot Eco makkelijk raden. De regisseur van Gore’s An Inconvenient Truth. Davis Guggenheim, sloot zich namelijk al eerder aan bij het internetinitiatief.

Lees ook:Pieter Winsemius Nederlandse Al Gore tegen wil en dank
Lees ook:Professor Jos: ‘Google Earth oplossing broeikaseffect’
Lees ook:Al Gore verdacht gemaakt met gemanipuleerde video
Lees ook:Leonardo Dicarpio wint groene kinderbokaal
Lees ook:Spam medeveroorzaker klimaatprobleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.