Britse milieuadviseur: ‘Grote gezinnen zijn milieucriminelen’

Het hoge woord is er eindelijk uit in Groot-Brittannië: gezinnen met meer dan twee kinderen zijn milieucriminelen. Ja, u leest het goed en de uitspraak komt niet van de eerste de beste koekenbakker. Milieuadviseur van de Britse regereing, Jonathon Porritt, heeft het taboe gisteren levensgroot op tafel gelegd.

Geboortebeperking moet volgens hem het uitgangspunt zijn van het Britse beleid tegen het klimaatverandering. In een advies dat zijn commissie volgende maand publiceert, pleit hij voor herinvoering van gezinsplaning door de overheid. Politici en leiders van de milieubeweging moeten zich volgens hem eindelijk eens realiseren dat grote gezinnen een aanslag plegen op het milieu. ,,Meer dan twee kinderen is onverantwoordelijk.”

De overheid moet volgens Porritt meer voorlichting geven over abortus aan tienermoeders en over de voordelen van gezinsplanning, zelfs als dat ten koste gaat van subsidies aan zwakken in de samenleving. Kom daar bij ons kabinet maar eens om. Hier maken wij ons druk om de jacuzzi in de tuin en spreekt het regeerakkoord van een gezinsvriendelijk beleid.

Lees ook:‘Red het milieu, ga niet scheiden’
Lees ook:Bouw kolencentrales op de helling
Lees ook:Energieminister Obama reikt China de hand, in zijn vorige baan
Lees ook:Weg met broeikasdepressie, eindelijk lekker winters noodweer
Lees ook:‘Vetzucht ramp voor het milieu’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.